Friday , March 5 2021

Nora Danish – Idola Seni

Bakatnya memang tidak boleh dipertikaikan lagi. Nora Danish Mohd Hanif yang dilahir pada 7 March 1982, merupakan seorang model, pelakon dan juga pengacara TV. Anak kelahiran Terengganu ini memulakan karier beliau didalam modeling untuk Clearasil CF. Dari situ beliau mula menceburi bidang lakonan. Popular dengan drama ‘puteri’ TV3, Nora Danish terus mencipta nama. ‘Cuti-Cuti Cinta’ merupakan filem antara filem romantiknya yang terbaik.

Berkahwin pada usia 24 tahun, Nora Danish telah dikurnia seorang cahaya mata. Mungkin jodoh mereka tidak berpanjangan, Nora Danish bercerai pada tahun 2009.

Antara drama yang pernah dibintangi oleh Nora Danish ialah pendekar 5, Sumpah Bunian, tiga Serumah, Putera katak, Arjuna, Khurafat The Series dan Tentang Dhia. Manakala filem lakonan beliau pula ialah Senario : Pemburu Emas Yamashita, Gila-Gila Pengantin Popular dan Jangan Pandang Belakang Congkak. Jika anda ingin mengikuti perkembangan Nora Danish, silalah ke laman facebook beliau di http://www.facebook.com/pages/Nora-Danish/123438564347835

[media-credit name=”Foto Dari Nora Danish Fan Page” align=”aligncenter” width=”600″][/media-credit]

 

 

Check Also

“Lipsmate keluaran UFORA rasa seperti tidak memakai lipstik” – Kilafairy

Satu lagi catatan sejarah terpahat dalam karier penyanyi dan pelakon Kilafairy apabila menjalinkan kerjasama dengan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!