Saturday , May 15 2021

FTG, Sil Khannaz dan Amuk Gegar Stadium Chin Woo Mac Ini

Melihatkan sambutan baik yang diberikan peminat kepada siri konsert Rockstage sebelum ini, seolah-olah terus memberi inspirasi buat penganjur.  Malah pelbagai resepi cuba di implimentasikan  agar penonton yang hadir dapat merasai aura ‘konsert’ sebenar sekaligus merasakan setiap wang yang di keluarkan untuk membeli tiket berbaloi dengan nilainya.

Pelbagai tema di terapkan kali ini dengan tema Dominasi King Barbarik, konsert Rockstage V akan menggandingkan Sil Khannaz dan Amuk selain mengekalkan band FTG yang menjadi penanda aras kepada konsert tersebut.

Rockstage V akan berlangsung pada 2 Mac ini dimana ianya bakal berlangsung di Stadium Chin Woo, Jalan Hang Jebat Kuala Lumpur, jam 8 malam.

FTG, Amuk dan Sil Khannaz bukanlah nama asing dalam kalangan peminat muzik berat tanah air. Kredibiliti serta komitmen yang jitu dalam melahirkan karya-karya hebat sememangnya sudah tidak perlu dipertikaikan lagi.

Meskipun pernah beberapa kali tampil dalam konsert dan pentas yang berlainan namun karisma yang dimiliki FTG sentiasa menjadi perhatian peminat.  Tidak hairanlah mengapa pihak penganjur, Rockstage Entertainment masih lagi ‘merantai’ kumpulan ini.

Nama Sil Khannaz sememangnya sinonim dengan muzik death metal. Dalam kalangan peminat muzik berat di negara ini, mereka cukup dikenali. Dengan pengaruh yang besar, mereka berjaya merakamkan lima album dan dua buah EP yang mendapat sambutan hangat peminat.

Api Sil Khannaz sememangnya tidak pernah padam, tidak hairanlah jika mereka terus memarakkan api itu dengan album terbaru Tawanan Dosa.   Eksklusif buat mereka yang hadir ke Rockstage V Sil Khannaz yang di barisi oleh Jaie (vokal) Dark-e (gitar), Roi (gitar), Neer Hashirim (bass) dan Afzal (dram) turut menampilkan CD Khanzab yang akan turut mengembeling tenaga demi mewarnakan lagi jalur muzik bawaan mereka.

Bagi penggemar wirama berat acuan melayu, nama Amuk bukanlah asing malah karyaan mereka di terjemahkan dalam melodi dan lirikal yang dihasilkan sentiasa menjadi perhatian peminat muzik rock tempatan.  Amuk bakal menampilkan barisan penggempur yang cukup hebat di posisi masing-masing antaranya ialah Yan Lefthanded (bass), Shahrul Ekamatra (gitar), Kid Search (gitar) dan A Tonk DGC (drum) selain Bandi selaku vokalis.

Wakil penganjur, Talib Othman berkata, Konsert Rockstage V ini adalah kesinambungan daripada konsert Rockstage IV yang di adakan di Pulau Pinang.

“Berikutan sambutan menggalakkan daripada peminat, kami selaku penganjur memberi ruang dan peluang kepada peminat FTG, Amuk dan Sil Khannaz untuk menikmati persembahan yang saya rasakan ianya cukup berbeza daripada siri konsert Rockstage yang di adakan sebelum ini.

“Walaupun ia berlainan konsep, saya pasti setiap kumpulan mempunyai kelebihan mereka sendiri,” ujarnya.

Talib menjanjikan peminat akan berpuas hati dengan konsep persembahan dan sistem bunyi yang ditampilkan tentunya akan meninggalkan nostalgia tersendiri buat yang hadir.

Tiket untuk menyaksikan konsert ini berharga RM 75 dan boleh didapati di kaunter jualan di lokasi konsert berlangsung pada hari persembahan.

Check Also

Album ‘BELAGU’ Dayang Nurfaizah Kini Telah Berada Di Pelantar DIgital

Selepas 15 tahun melancarkan album kontemporari klasik ‘Kasih’ pada tahun 2005, Dayang Nurfaizah hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!