Wednesday , October 4 2023

Helloween Bakal Adakan Konsert Di Malaysia April Ini

Kumpulan yang memperjuangkan irama power metal dari Jerman, Helloween akan mengadakan konsert di seluruh dunia dan kali ini mereka akan singgah di Malaysia sebagai destinasi untuk siri “Pumpkins United World Tour 2018”

Helloween yang kini sedang mengadakan konsert jelajah dunia akan mengadakan konsert di  Maeps Serdang (Indoor) pada 28 April ini, pukul 8.30 malam.

Sebelum ini pelbagai desas desus telah di perkatakan oleh peminat muzik ekstrim tempatan mengenai konsert kumpulan Helloween, malah berita mengenai kunjungan mereka ke Malaysia telah meledak beberapa tahun dahulu. Di mana ketika itu Helloween hanya beraksi di negara jiran tetangga iaitu Indonesia dan Singapura.

Namun ianya sekadar fantasi, akhirnya tahun 2018 seakan memberi semangat apabila fantasi itu akhirnya akan berubah menjadi rialiti apabila ada penganjur yang sudi untuk membawa mereka ke Malaysia.

Konsert Helloween “Pumpkins United World Tour 2018 Live In Malaysia” yang dianjurkan RSVP Media bersama Malaysia Autoshow itu bakal menyaksikan kumpulan yang menggabungkan anggota asal Helloween itu beraksi dalam persembahan selama dua jam tanpa henti.

Sebelum mengadakan konsert di Malaysia, Helloween akan mengadakan persembahan mereka di Jepun, Rusia dan Ukraine. Konsert jelajah dunia itu turut diadakan di negara-negara seperti Itali, Sweden, Norway, Finland dan beberapa buah lagi negara.

Apa yang menarik mengenai konsert “Pumpkins United World Tour 2018 Live In Malaysia” ialah penggabungan semula anggota asal Helloween iaitu Weikath, Kiske, Hansen, Grosskopf dan ianya turut di bantu oleh Andi & Michi selaku vokalis, Kai & Weiki & Sascha selaku gitaris dan Markus selaku bassis serta Dani yang akanbertindak sebagai pemain dram.

Kumpulan yang pada mulanya dikenali sebagai Gentry, Second Hell dan Iron Fist itu mempunyai pengalaman mengadakan ribuan konsert di seluruh dunia sejak ditubuhkan lebih 30 tahun lalu.

Helloween tampil dengan album pertama yang telah diriliskan pada tahun 1985 berjudul Walls Of Jericho.  Setelah itu beberapa buah album lagi telah di hasilkan antaranya Keeper Of The Seven Keys Part 1, Pink Bubbles Go Ape, Chameleon, Master of the Rings, The Time of the Oath, Better Than Raw dan beberapa buah album lagi.

Populariti dan kredibiliti Helloween sebaris dengan kumpulan-kumpulan dari Jerman yang lain seperti Kreator, Destruction dan Sodom.

Peminat boleh mendapatkan tiket yang dijual sekitar RM195 hingga RM800 ( pembelian awal sehingga 18 Mac ) dan RM295 sehingga RM900 iaitu selepas promosi pembelian awal berakhir.  Sebarang pertanyaan berhubung pembelian tiket dan konsert tersebut, hubungi 03-78807999 atau layari  www.ticketpro.com.my dan www.soundvalleyfestival.com

 

 

Check Also

Konsert Ulang Tahun ke-12 Bob & Sentuhan Band

Buskers popular, Bob Sentuhan yang menjadi inspirasi peminat seni tanahair dengan bakat dan kegigihannya mengangkat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *