GENTING HIGHLANDS, 7 JUN 2025 – Arena Stars, Resorts World Genting bergema dengan sorakan dan lautan emosi apabila DAESUNG, vokalis legenda BIGBANG, membuat kemunculan semula yang amat dinanti-nantikan menerusi konsert solo Asia Tour “D’s WAVE” 2025. Lebih dari sekadar persembahan, konsert ini menjadi malam penuh keikhlasan dan ikatan istimewa antara DAESUNG dan peminatnya di Malaysia.

PEMBUKAAN MAGIS DAN DETIK PENUH EMOSI
Sebaik sahaja lagu pembukaan “Universe” bergema, ribuan peminat menyanyi bersama dalam harmoni yang memukau. Cahaya LED dan kesan visual mempersonakan membangkitkan suasana magikal yang tidak dapat dilupakan. DAESUNG kelihatan terharu dan tersentuh apabila peminat menyambutnya dengan semangat luar biasa.

MESEJ ISTIMEWA DAN DETIK LAWAK SPONTAN
DAESUNG mencuit hati penonton dengan ungkapan mesra dalam Bahasa Melayu seperti:
“Terima kasih! Dah makan? Memang mantap! Sayang kau orang!”
Gelagat lucu dan aksi spontan seperti menanggalkan jaket di atas pentas menambahkan kehangatan suasana. Sambil tersenyum, beliau berseloroh:
“Saya lupa nak cakap apa… patut saya terus menyanyi saja?”

PRESTASI VOKAL YANG MEMUKAU DAN SENTUHAN PERIBADI
DAESUNG mempersembahkan hampir 18 lagu tanpa henti, termasuk duet maya bersama Han Yo Han dan beberapa lagu Jepun yang disertakan sari kata Bahasa Inggeris. Beliau menyatakan dengan mesra:
“Tak mengapa jika anda tidak faham liriknya. Muzik tiada sempadan.”
Sorotan emosi memuncak ketika lagu “Lights” dinyanyikan, menyaksikan lautan cahaya telefon bimbit yang menghidupkan suasana seakan mimpi.

PENGHARGAAN, SURAT TULUS DAN LAGU ENCORE
DAESUNG turut membaca sepucuk surat tulisan tangan dalam Bahasa Korea, meluahkan penghargaan atas sokongan peminat.
“Terima kasih kerana mempercayai saya. Kerana anda semua, saya kembali berdiri di atas pentas.”
Semasa encore, peminat dihidangkan lagu-lagu ikonik BIGBANG seperti “FANTASTIC BABY,” “BANG BANG BANG,” serta solo beliau “Look At Me, Gwisun.” Sorakan yang tidak berpenghujung memanggil DAESUNG kembali ke pentas untuk satu lagu tambahan.

JANJI YANG MENYENTUH HATI
Menutup malam penuh kenangan, DAESUNG menyampaikan kata-kata yang menggetarkan jiwa:
“Selagi anda memanggil saya, saya akan sentiasa berada di sini.”
DAESUNG “D’s WAVE” 2025 Asia Tour in Malaysia dianjurkan oleh I Am Trendsetter, bersama Dream Factory Entertainment sebagai penganjur bersama.
#DAESUNG #BIGBANG #DsWAVE #KPOP2025 #KonsertMalaysia #IAMTrendsetter #DFEMalaysia #RWG #KonsertGenting #KPOPMalaysia