Thursday , November 30 2023

HIJRAHKAN LAGUKU Solidariti MALAYSIA

Tanggal 25 disember 2021 , jam 9.00malam sekali lagi Tv Alhijrah menerusi Program Hijrahkan Laguku , dengan mengantikan program tersebut bagi menyantum mereka yang terkesan akibat pendemik banjir.

Minggu ke Enam Hijrahkan Laguku menampilkan , Episod Khas Hijrahkan Laguku Solidariti untuk Malaysia dijayakan oleh Lah Ahmad Kumpulan Zayne, Daqmie, Zack Kool, Rahmad Mega, Ustaz Zarifi Daud,Suffian Amrin dan Ustaz Fazrul.

Tv Alhijrah mengambil langkah dengan merehatkan sebentar artis artis yang bertanding.Bagi menghormati rakyat Malaysia yang sedang berduka setelah dilanda musibah banjir yang terjadi baru baru ini.

Episod ke tujuh program Hijrahkan Laguku yang akan berlangsung pada minggu ini 1 Jan 2022 bakal memperlihatkan enam orang bintang berdakwah di pentas separuh akhir.

Menerusi program Hijrahkan Laguku Solidariti diharap mampu memberi semangat dan motivasi baharu kepada rakyat Malaysia yang terkesan dengan banjir khususnya dan dapat menyingkap hikmah di sebalik ujian yang menimpa rakyat Malaysia.Selain itu , turut menghormati rakyat Malaysia yang sedang berduka setelah dilanda musibah banjir, serta dapat memberikan ibrah kepada penonton atas setiap kisah misi kemanusiaan artis artis Hijrah Kan Laguku. Sekaligus dengan doa yang dibacakan oleh Ustaz Don dari tanah haram yang diaminkan oleh penonton TV Alhijrah.

Malah pada malam tersebut turut menampilkan tetamu jemputan seperti Dato’ Ust Kazim Elias selaku penceramah, Furqan Fawwaz ( Qari) ,Ust Fazrul Ismail (Pentadabbur) manakala Faizal Ismail FBI selaku (Main Host) dan Ust Zarifi Daud selaku (co-host).

Apa yang menariknya , konsep pada malam itu bukan sahaja berhibur tetapi dapat mengupas sedikit sebanyak berkenaan banjir yang melanda Malaysia. Malah barisan artis jemputan menyanyikan lagu serta diselitkan dengan bacaan kitab suci Al-quran bersama tadabbur terjemahannya.

Manakala penceramah jempuan turut memberikan ibrah daripada setiap kisah artis.Kemanusiaan Hijrah Kan Laguku yang diceritakan secara live melalui google meet.

ARTIS JEMPUTAN DAN SENARAI LAGU

1. ZACK KOOL – Makbulkanlah

2. RAHMAD MEGA – Hanya Satu Pesinggahan

3. KUMPULAN ZAYNE – Iktiraf (Ya Rabbana Tarafna)

4. LAH AHMAD – Ya Allah x Salam ( Medley)

5. DAQMIE – Yang Terindah

PENAMPILAN ISIMEWA

Ustaz Don Daniyal Don Biyajid

Bacaan doa kesejahteraan Ummah dari Harramain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Check Also

Sang ‘Crooner’ Dari Seberang Hiburkan Peminat di Kuala Lumpur Dalam Sebuah Konsert Penuh Warna

Malam Kuala Lumpur penuh warna apabila dihiburkan oleh sang ‘crooner’ bersuara romantis dari seberang, Rizky …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *