Thursday , November 30 2023

Incubus Kembali Gegarkan Malaysia

Incubus kumpulan yang berpaksikan muzik alternative dari Amerika kembali beraksi di Malaysia buat kali ketiga.  Kedatangan kali ini adalah sebagai rangka promosi album terbaru mereka yang berjudul “8″.  Kumpulan yang dibarisi oleh Brandon Boyd, Mike Einziger (gitar), Ben Kenney (bass), Jose Pasillas (dram) dan DJ Chris Kilmore(keyboards) apabila kumpulan dari Calabasas, California ini bakal beraksi di Kuala Lumpur pada 13 Febuari nanti. Konsert jelajah Incubus Live in Kuala Lumpur akan diadakan di KL Live, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur.

Dianjurkan oleh IME Malaysia dan InTour Live, persembahan Incubus Live in Kuala Lumpur 2018 akan dibawakan oleh TuneTalk dan disokong oleh Rockaway.   Malaysia menjadi hentian kedua band berkenaan dalam siri Jelajah Asia mereka.

Kali terakhir Incubus beraksi di Malaysia ialah pada 2011, mereka telah menghiburkan lebih jutaan peminat di seluruh dunia.  Incubus juga pernah merangkul anugerah platinum serta meraih tumpuan peminat muzik antarabangsa apabila album ketiga berjudul “Make Yourself” yang diriliskan  pada 1999 telah menghimpunkan beberapa lagu hit yang membuatkan nama Incubus terus terpahat di fanatika mereka.

Pastinya peminat setia mereka di Malaysia merindui rangkaian lagu-lagu popular mereka seperti Wish You Were Here, Megalomaniac, Anna Molly, Drive, Pardon Me, Are You In? dan Nice To Know You.

Tiket telah mula dijual mulai 1 Disember lalu, peminat juga boleh mendapatkan tiket di • Speedy Video, Rock Corner, Chambers Music, Pejabat TicketCharge (KL), PJ Live Arts, Pusat beli-belah The Mines (kaunter pertanyaan), 1 Shamelin, Eden Ultimate (Kuantan), Blonde Brunette (Pulau Pinang) dan Pejabat TicketCharge (Pulau Pinang)

Tiket bagi persembahan Incubus Live in Kuala Lumpur 2018 Malaysia bermula daripada RM238 (pembelian awal) dan RM268 (normal). Tiket boleh anda dapatkan menerusi www.ticketcharge.com.my. Kesemua harga tiket adalah termasuk GST 6%, tetapi tidak termasuk harga pemprosesan RM4.

Check Also

Sang ‘Crooner’ Dari Seberang Hiburkan Peminat di Kuala Lumpur Dalam Sebuah Konsert Penuh Warna

Malam Kuala Lumpur penuh warna apabila dihiburkan oleh sang ‘crooner’ bersuara romantis dari seberang, Rizky …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *