Saturday , February 4 2023

Koleksi Terbaru SYOMIR IZWA FOR ZALORA

BIBO_0577 copy

ZALORA, destinasi fesyen atas talian terulung di Asia memperkenalkan hasil kerjasamanya dengan salah seorang pereka fesyen terhangat Malaysia, Syomir Izwa, dengan suatu koleksi eksklusif yang diilhamkan daripada gerakan Art Deco, yang hangat di Eropah pada zaman 1920-an hingga 1930-an dahulu. Syomir Izwa for ZALORA boleh didapati di www.zalora.com.my mulai 30 Mei dan memberi peluang kepada fashionista di seluruh Malaysia dan Brunei untuk memiliki rekaan Syomir Izwa.

BIBO_0802 copy

Konsep koleksi ini diilhamkan oleh rekaan seni bina zaman 20-an dan 30-an yang popular di seluruh Eropah dan Amerika Syarikat bergelar gerakan Art Deco. Syomir Izwa mendapat ilham daripada perincian geometri gerakan ini yang ditonjolkannya dalam koleksi Hari Raya beliau yang terkini. Menggabungkan unsur-unsur vintaj daripada gerakan Art Deco ini dengan seni baju kurung tradisional, Syomir telah menyulamkan dua faktor ini untuk melahirkan rupa bergaya yang jitu bagi wanita moden.

Bersama dengan ciri-ciri lazim baju kurung, Syomir Izwa mengenakan sentuhan Eropah kepada rekaan-rekaannya. Koleksi tersebut juga menampilkan warna hitam putih yang klasik, dengan rona-rona mirip makarun seperti jingga kesumba, biru firus, biru, kuning, lime, serta perang dan juga nude. Kesegaran rekaan dikekalkan dengan merangkumkan lisu-lisu samar dan perincian blok warna untuk melahirkan ilusi Art Deco.

BIBO_0471 copy

Sebahagian besar koleksi ini diperbuat daripada kapas buluh organik. Keselesaan dan kesejukan bahan tersebut membolehkan pemakainya merasa sejuk dan selesa semasa musim perayaan yang panas. Koleksi tersebut  terdiri daripada set mini kurung, set baju kurung serta dress labuh.

BIBO_0746 copy

“Gandingan kerjasama ini adalah hasil usaha berterusan ZALORA untuk membawakan fesyen terbaik kepada pelanggannya.” kata Giulio Xiloyannis, Pengarah Urusan ZALORA. “Kolaborasi ini akan memungkinkan fashionista memiliki ciptaan Syomir Izwa dan mengenali lebih dekat akan perihal tokoh yang telah mencipta busana buat barisan wanita tercantik Malaysia, seperti Yuna, Marion Caunter, Vanidah Imran dan Aishah Sinclair”.

BIBO_0541 copy

Koleksi ini akan diperagakan ketika pertunjukan fesyen Syomir Izwa x ZALORA bertempat di Hotel Ritz Carlton, menampilkan 15 daripada barisan koleksi pereka ini pada 29 Mei 2014.

KakaoTalk adalah penaja dan rakan kongsi eksklusif bagi koleksi ini. Gandingan kerjasama ini adalah pertama kali seumpamanya di Malaysia – dengan informasi fesyen menerusi platform KakaoTalk sebelum dan semasa pertunjukan fesyen, berkongsi glitz dan glamor di pentas peragaan serta di balik tabir pertunjukan dengan seluruh pengguna KakaoTalk.

Check Also

HERO GUSTI PRO MEMAKAI TENGKOLOK MALAYSIA BAWA BEKAS SUPERSTAR WWE DI MALAYSIA!

Meriahkan perayaan anda dengan ‘body-slams’ dan ‘back-breaker’ pada Disember ini apabila gusti APAC menandakan kebangkitan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *