Saturday , May 15 2021

Konsert Silaturahim BPR Di G Tower Mac Ini

Kumpulan Bumiputra Rockers (BPR) yang dianggotai Joey, 56, selaku vokalis, Awang, 55, (gitar), Yem Bai, 53, (bass) dan Enal, 58, (dram), bakal beraksi dalam Konsert Silaturahim Bumi Putra Rockers di Kuala Lumpur pada 10 Mac nanti.

Konsert anjuran Koperasi Silaturahim Selangor Berhad (KOSIL) itu diadakan bagi mengumpul dana yang akan didermakan kepada ahli koperasi yang dianggotai bekas pelajar Sekolah Alam Shah (SAS), Kuala Lumpur antara tahun 1985-1989.

Konsert Silaturahim Bumi Putra Rockers diadakan sempena ulang tahun ke-35 mereka dalam industri muzik tanah air. Bagaimanapun tempat Harun sebagai pemain gitar kini diambil alih oleh anggota wanita iaitu Helda, 28, yang pernah bersama kumpulan Butterfly.

Melungsuri kumpulan yang cukup popular dengan lagu-lagu malar segar seperti Selamat Pagi Malaysia, Aku Hanya Serangga, Bisa, Harum Subur Di Hati, Dari Sinar Mata dan sebagainya yang telah menjangkau 35 tahun usia penubuhannya.

Bumiputra Rockers telah berjaya merakamkan 6 buah album iaitu Selamat Pagi Malaysia, Bisa, Kelab Jiwa Luka, Silaturahim, BPR 97 dan Semangat Melayu.

Meskipun kemunculan mereka ketika era millennium 2000 tidak begitu mendapat tempat di hati peminat, namun bukanlah alasan yang kukuh untuk setiap anggota BPR menyatakan noktah kepada bidang seni.  Ada di antara mereka yang bekerja di belakang tabir semata-mata kerana cintanya mereka kepada muzik.

Bumiputra Rockers tidak pernah berkubur sebenarnya itulah antara yang pernah dikatakan oleh Awang BPR sebelum ini . Kemunculan mereka di industri hiburan pun bagaikan tidak dirasai pada waktu ini.

Anggota kumpulan BPR juga pernah menganggotai beberapa kumpulan lain antara kumpulan yang pernah mereka sertai adalah  Titanic, Hurricane, Purple Grass dan Split Times, kumpulan ini diilhamkan oleh Ramli Sarip dan diurus oleh Wan Redzmann, seorang pelumba kereta terkenal dan bekas pengurus kumpulan Sweet Charity.

Inilah apa yang cuba dibuktikan oleh mereka apabila Bumiputra Rockers bakal membuat persembahan di 11LA (The House), G Tower, Jalan Tun Razak pada 10 Mac  nanti bermula jam 9 malam. Ia adalah sebagai tanda silaturrahim antara peminat dan BPR.

Peminat yang ingin menyaksikan persembahan istimewa ini boleh mendapatkan tiket yang berharga RM100 . Tiket boleh diperolehi dari House @G Tower atau layari www.bprticket.tk

Check Also

Album ‘BELAGU’ Dayang Nurfaizah Kini Telah Berada Di Pelantar DIgital

Selepas 15 tahun melancarkan album kontemporari klasik ‘Kasih’ pada tahun 2005, Dayang Nurfaizah hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!