Friday , September 22 2023

Peranti GT888 Oleh GT Mobile

GT Dollar merupakan sebuah syarikat berpengkalan di Singapura telah di lancarkan buat pertama kalinya di Malaysia dan dirasmikan oleh YB Datuk Mas Ermieyati Samsudin , Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia yang bertempat di Sime Darby Convention Centre , Bukit Kiara KL pada 16 Jan 2017 yang lalu.

Telefon baru GT 888 yang berkuasa dengan cip pemprosesan Mediatek MT6735P  berkelajuan 1.00GHz 64-bit quad-core processor dan dipacu dengan system pengoperasian Android 5.1 Lollipop.GT 888 mempunyai skrin 5.5 inci berdefinisi tinggi (Full HD 1280 x 720 pixels) berteraskan Corning® Gorilla® Glass 3 yang tahan lasak dan mempunyai kamera belakang 8MP manakala dibahagian hadapan 5MP.

Smartphone GT 888 mempunyai teknologi ‘Quick Charging’ yang membolehkan ia mengecas bateri 2,550mAH sekitar 35% dalam masa 15 minit.

Fokus utama syarikat GT Dollar melancarkan servis mereka di dalam negara ini melalui applikasi e-wallet serta beberapa gadget berteknologi tinggi antaranya GT Mobile iaitu koleksi pilihan telefon pintar berteknologi kini yang dilengkapi dengan pelbagai fungsi menarik, GT Wonder Boy iaitu robot sosial berteknologi tinggi yang mampu berinteraksi dan berfungsi seperti manusia dan juga, GT Watch iaitu koleksi jam tangan pintar mesra kanak-kanak yang mempunyai fungsi untuk memantau dan mengesan kedudukan seseorang melalui teknologi GPS, panggilan kecemasan, amaran pintar dan lain-lain lagi. Manakala applikasi e-wallet yang dimaksudkan adalah applikasi telefon pintar yang diberi nama GT Dollar. Yakni sebuah platform mudah alih e-dagang yang membolehkan pengguna dan penjual berinteraksi melakukan aktiviti jual beli tanpa tunai dengan lebih mudah dan teratur.

Check Also

Morning to Night – Your Galaxy Watch5 for All Times of the Day

You have a daily routine that you like to follow from morning until night. A …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *