Saturday , September 23 2023

realme Tampil Dengan Produk Baharu realme AIoT

realme Malaysia hari ini melancarkan rangkaian peranti Artificial Intelligence of Things (AIoT) terbaharunya menerusi penstriman  langsung di laman rasmi Facebook realme Malaysia. Sebanyak enam peranti AIoT dibawa masuk bagi meningkatkan pengalaman ‘Dare to Leap’ buat peminat arus teknologi sebagai satu lagi langkah untuk menjadi jenama AIoT yang paling pantas berkembang di dunia. Rakyat Malaysia diperkenalkan dengan realme watch, realme Band, realme Buds Air Neo, realme Buds Q, realme 10000mAh Power Bank 2 dan realme 30W Dart Charge Power Bank (10000mAh).

“Hari ini satu lagi kejayaan ‘Dare to Leap’ dari realme Malaysia buat para peminat produk realme dengan membawa masuk produk AIoT yang bukan sahaja pintar tetapi mengorak kepada satu  ekosistem teknologi baharu. Ia bermula dengan pengenalan  realme Buds Air yang dilancarkan pada bulan Januari yang mendapat sambutan hangat. Kami juga akan terus memberi tumpuan kepada peranti AIoT yang akan memberi kesan kepada gaya hidup anda dan juga keluarga, ”kata Tiffany Teh, Pengurus Jenama realme Malaysia.

Tambahnya,”Jenama kami, realme mempunyai Realme Design Studio iaitu sebuah studio reka bentuk trend dalaman di mana pereka dan seniman terkenal di dunia diundang untuk berkolaborasi dan merancang produk yang bergaya. Peminat pasti dapat tidak sabar menantikan lebih banyak produk yang menarik pada masa akan datang ”.

Realme watch
Ia dilengkapi dengan Layar Sentuh Warna Besar 1.4″ yang menampilkan visual yang hidup dan digabungkan dengan bingkai bulat untuk memberikan sentuhan yang lancar dan lebih selesa. Jam tangan realme ini dapat memaparkan sehingga enam data penting seperti waktu, tarikh, cuaca, jumlah langkah, kadar denyutan jantung dan kalori.

realme watch juga dilengkapi dengan pembantu kesihatan yang menyokong Monitor Denyut Jantung Masa Nyata tanpa gangguan selama 24 jam untuk mengukur kadar denyutan jantung pengguna setiap 5 minit dan menghantar penggera degupan jantung sebagai peringatan kepada pengguna untuk sentiasa memperhatikan kesihatan fizikal mereka. Ia juga dapat mengesan tahap oksigen darah pada bila-bila masa kerana ia turut dilengkapi dengan Monitor Tahap Ketepuan Oksigen Darah.

Terdapat sejumlah 14 mod sukan yang disokong oleh jam tangan ini, di mana ia mengenal pasti sama ada pengguna berjalan atau berlari seiring dengan algoritma pengiraan langkah tepat yang menjadikan setiap langkah dikira. Ia juga mempunyai fungsi kesihatan yang paling komprehensif yang praktikal. Ia dapat menghubungkan beberapa peranti AIoT dari jarak jauh untuk memudahkan operasi tanpa membuka telefon pintar.

Selain itu, realme watch dapat dihubungkan ke realme Link Smart App untuk membolehkan semua ciri serta mendapatkan akses ke data kesihatan pengguna. Lebih menarik, ia dilengkapi dengan ketahanan air IP68 sehingga pengguna tidak perlu membukanya semasa mencuci tangan.

realme Band

Bagi realme Band, ia  mempunyai Paparan Warna Besar 0.96” dan mampu menampilkan lebih daripada 65,000 warna. Ia juga dilengkapi dengan paparan sentuh yang membolehkan pengendalian dengan mudah. Selain itu, ia mempunyai ‘Personalized Dial Face’ untuk pengguna memilih dan menukar ke ‘Dial Face’ yang digemari.

realme Band akan mengukur kadar denyutan jantung pengguna dengan tepat setiap lima minit dengan Monitor Denyut Jantung Masa Nyata. Ia juga dapat menganalisa kualiti tidur pengguna dan menghasilkan laporan yang membantu mereka mengetahui lebih lanjut mengenai corak tidur mereka. realme Band juga mempunyai ciri ‘Idle Alert’ yang secara automatik akan mengingatkan pengguna untuk bergerak atau berjalan-jalan setelah duduk lama.

Ia juga dapat menerima hampir semua pemberitahuan aplikasi dan menunjukkan beberapa ikon yang sesuai untuk melihat kandungan mesej telefon seperti Facebook, Whatsapp, Instagram dan banyak lagi. Anda boleh menyambung ke realme Link Smart App untuk mengaktifkan semua ciri dan menyesuaikan sebarang tetapan.

Model realme Band didatangkan dengan IP68 Waterproof yang dapat melindungi dari kotoran, debu, pasir dan percikan air. realme Band boleh dicas secara langsung dengan menggunakan port USB tanpa memerlukan kabel pengecasan.

realme Buds Air Neo
realme Buds Air Neo dilengkapi dengan chipset audio R1 yang disesuaikan berdasarkan Bluetooth 5.0 dengan mod latensi super rendah hanya 119.2ms. Ia hadir dalam pemacu 13mm dengan diafragma komposit pelbagai lapisan LCP yang memberikan pengalaman bass yang kuat semasa menonton filem dan mendengar muzik.

Ia boleh dipadankan dengan telefon pintar secara automatik kerana dilengkapi dengan teknologi Google Fast Pair. Pengguna juga akan mempunyai akses kepada ciri kawalan sentuh hanya dengan mengetuk dua kali untuk bermain / berhenti, tekan tiga kali untuk melangkau ke trek berikutnya, tekan lama untuk mengaktifkan pembantu suara untuk operasi suara atau menamatkan panggilan telefon. Dari segi hayat bateri, real Buds Air Neo dapat mencapai hayat bateri sehingga 17 jam dan 3 jam pemutaran muzik berterusan dalam satu cas.

realme Buds Q

realme Buds Q adalah karya daripada realme Design Studio kerana ia direka oleh pereka bentuk Perancis, José Lévy, yang bekerjasama dengan Hermes. Dia telah memberikan bentuk antropomorfik yang belum pernah dihasilkan, selain cantik, selesa dan ergonomik pada realme Buds Q. Selain keindahan visual, Levy juga mempertimbangkan lengkung realme Buds Q agar sesuai dipadankan pada saluran telinga manusia untuk keselesaan dan keteguhan pemakaian , mencari keseimbangan yang sempurna.

Ia dilengkapi dengan Pemacu Peningkatan Dinamik 10mm untuk pengalaman bunyi yang luar biasa dan muzik yang sungguh mengasyikkan. Ia juga dilengkapi dengan bantuan R1Q True Wireless Chip untuk mewujudkan sambungan yang cepat dan stabil. Pengguna juga dapat mengaktifkan mod permainan yang memberi mereka latensi rendah 119ms untuk pengalaman sempurna antara video dan audio semasa bermain permainan atau menonton filem.

Selain itu, ia juga menghubungkan peranti anda dengan mudah melalui Bluetooth 5.0 dan sambungan automatik hanya dengan membuka cas pengecasan. Ia juga dilengkapi dengan teknologi sentuhan cerdas di mana pengguna hanya dapat mengetuk dua kali untuk menjawab panggilan atau memainkan / menjeda main balik muzik, ketuk tiga kali untuk pergi ke lagu seterusnya, tekan dan tahan satu sisi selama 2 saat untuk menamatkan panggilan atau memasukkan atau keluar dari Mod Permainan.

Untuk hiburan, realme Buds Q mendapat pemutaran muzik sebanyak 20 jam, dengan penggunaan rata-rata 3 jam sehari, dan hanya perlu dicaj seminggu sekali. Terakhir, ia juga menyokong kalis air dan tahan debu IPX4 supaya anda boleh memakainya ketika bersukan tanpa risau.

realme 10000mAh Power Bank 2

Model ini menyokong caj cepat secara dua arah 18W dan dilengkapi dengan dua port USB: USB-A dan USB-C. USB-C dapat mengisi kuasa ‘power bank’ dengan cepat serta kuasa output untuk mengecas peranti lain. Ia juga boleh mengecas peranti AIoT dengan cepat dan selamat dengan mod arus rendah. Ini dilengkapi dengan sel bateri Lithium-polimer berketumpatan tinggi 10,000 mAh.

realme 30W Dart Charge Power Bank (10000mAh)

Selain itu, realme juga memperkenalkan realme 30W Dart Charge Power Bank (10000mAh) untuk pengguna yang berminat dengan kelajuan pengecasan yang lebih pantas. Model ini dapat mengecas pelbagai peranti pada masa yang sama dan juga dilengkapi dengan sel bateri Lithium-polimer berketumpatan tinggi 10,000 mAh. Ia mempunyai 15 lapisan perlindungan litar yang memberikan kepadatan kuasa yang lebih besar dan prestasi yang lebih selamat.

realme Link App

Pengguna perlu memuat turun aplikasi “realme Link” dari Google Play. Kemudian, buka aplikasi tersebut dan pilih produk AIoT untuk mengimbas peranti berdekatan atau mengimbas kod QR pada jam tangan melalui APP, memilih dan menyambung ke peranti yang diinginkan. Terakhir sekali, anda dapat menyambung data pada produk dengan menghubungkan aplikasi telefon pintar pengguna.

 Ketersediaan Produk

Produk Warna Info Jualan
realme watch

(RRP: RM 299)

Hitam

 

Tawaran ‘Flash Sale’ pada 12 Jun dengan harga RM 249 hanya di Shopee.

Pautan: https://bit.ly/watchpr

realme Band

(RRP: RM 129)

Hitam
Kuning
Hijau
Tawaran ‘Flash Sale’ pada 22 Jun dan 23 Jun dengan harga RM 79 hanya di Shopee.

Pautan: https://bit.ly/bandpr

realme Buds Air Neo

(RRP: RM 199)

Pop White
Punk Green

Rock Red

Tawaran ‘Flash Sale’ pada 22 Jun dan 23 Jun dengan harga RM 149 hanya di Shopee.

Pautan: https://bit.ly/budsneopr

realme Buds Q

(RRP: RM129)

Kuning

‘Pure White’

Hitam

realme Buds Q akan mula dijual bermula Julai.
realme 10000mAh Power Bank 2

(RRP: RM 129)

 

Kuning

Hitam

Tawaran istimewa ‘Flash Sale’ dengan harga RM 99 pada 12 Jun hanya di Shopee.

Pautan: https:/bit.ly/pb18wpr

realme 30W Dart Charge Power Bank (10000mAh)

(RRP: RM 199)

 

Kuning

Hitam

realme 30W Dart Charge Power Bank (10000mAh) akan mula dijual bermula Julai.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai realme Malaysia, sila ikuti perkembangan di laman rasmi Facebook juga di Instagram @realmemalaysia.

Check Also

Morning to Night – Your Galaxy Watch5 for All Times of the Day

You have a daily routine that you like to follow from morning until night. A …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *