Saturday , May 15 2021

Terbang dari Kuala Lumpur ke Honolulu serendah RM499*

AirAsia X terus di hadapan dengan pelancaran laluan ke Hawaii hari ini, perkhidmatan sulung syarikat penerbangan itu ke Amerika Syarikat.

Peneraju syarikat penerbangan tambang rendah jarak jauh tersebut akan memulakan operasi empat kali seminggu dari Kuala Lumpur, Malaysia ke Honolulu, Hawaii melalui Osaka, Jepun bermula pada 28 Jun 2017.

Bagi meraikan pelancaran destinasi terbaru tersebut, AirAsia X akan menawarkan tambang serendah RM499* dari 11 Februari hingga 26 Februari 2017 bagi perjalanan dari 28 Jun 2017 hingga 6 Februari 2018. Tempat duduk Premium Flatbed yang memenangi pelbagai anugerah juga turut ditawarkan bermula dari serendah RM2,999* bagi sepanjang tempoh promosi tersebut bagi tetamu yang inginkan perjalanan yang lebih selesa.

Dapatkan tawaran istimewa ini di airasia.com. Tawaran tidak tersedia pada applikasi mudah alih AirAsia.

Datuk Kamarudin Meranun, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia X berkata, “Ini adalah suatu perubahan destinasi yang kami nantikan. Dengan menghubungkan rantau Asean dan Asia Utara ke Amerika Syarikat dengan tawaran tambang rendah terbaik dunia, kami kini mampu merealisasikan impian mereka yang sebelum ini ingin melancong merentas Pasifik.”

“Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak berkuasa yang berkaitan dan juga pihak kerajaan atas sokongan mereka. Keyakinan mereka telah membolehkan kami melancarkan destinasi terbaru yang unik ini hari ini. Kami akan terus bekerjasama dengan semua pihak untuk memastikan kami dapat menghubungkan lebih ramai tetamu menerusi laluan antara benua ini.’’

Turut hadir pada majlis pelancaran pada hari ini ialah Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X Berhad Benyamin Ismail, Wakil Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif Bersama Kansai Airports Emmanuel Menanteau, Naib Presiden Pelancongan Hawaii di Jepun Mitsue Varley dan penyandang Miss Hawaii, Allison Chu.

Penumpang ke Honolulu yang akan transit di Osaka tidak memerlukan visa bagi memasuki jepun untuk sepanjang dua jam persinggahan dan boleh kembali ke tempat duduk masing-masing di dalam pesawat setelah pihak sekuriti menjalankan pemeriksaan bagasi atau barangan.

Penumpang juga boleh menggunakan servis AirAsia Fly-Thru untuk berhubung dengan mudah ke Honolulu dari bandar lain dalam rangkaian penerbangan luas AirAsia dan AiraAsia X dengan hanya satu hentian tambahan.

Hawaii, yang digelar sebagai syurga Pasifik, dibentuk daripada lapan pulau yang terletak di tengah-tengah Lautan Pasifik. Terkenal dengan keindahan alam semula jadi yang menakjubkan dan budaya asli yang unik, syurga tropika adalah satu-satunya negeri AS yang terletak di Oceania. Honolulu, merupakan ibu kota yang berada di pulau yang berpopulasi tertinggi iaitu pulau O’áhu di mana pantai Wakiki terletak, pantai indah ini dahulu merupakan kawasan percutian buat raja dan permaisuri Hawaii.

Dapatkan informasi AirAsia mengenai promosi terkini dan aktiviti melalui Facebook (facebook.com/AirAsia) dan Twitter (twitter.com/AirAsia).

*Tambang termasuk semua cukai dan yuran. Tertakluk kepada terma dan syarat. Tertakluk kepada kebenaran pihak berkuasa Negara Jepun.

Jadual Penerbangan bagi Kuala Lumpur, Malaysia (KUL) ke Honolulu, Hawaii (HNL) melalui Osaka, Jepun (KIX) No. Penerbangan

Dari

Ke

Perlepasan

Ketibaan

Jadual Penerbangan

D7 001

KUL

KIX

1400 hrs

2125 hrs

Isnin, Rabu, Jumaat, Sabtu

D7 001

KIX

HNL

2325 hrs

1230 hrs

Isnin, Rabu, Jumaat, Sabtu

D7 002

HNL

KIX

1600 hrs

2025 hrs

Isnin, Rabu, Jumaat, Sabtu

D7 002

KIX

KUL

2200 hrs

0400 hrs

Selasa, Khamis, Sabtu, Ahad

Check Also

Vietjet continues repatriation flights, paving the way for international services’ resumption

Following the direction of the Vietnamese government, Vietjet has cooperated with relevant Vietnamese agencies within …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!