Sunday , March 26 2023

Zombie Bakal Melanda Malaysia Esok!!!!

showdown14

Jika anda peminat BUKU FIXI, tentu anda tahu novel Zombijaya karya Adib Zaini. Novel tersebut akan diadaptasi ke layar perak oleh syarikat penerbitan dan pengedaran filem terbesar negara, Grand Brilliance dan akan diterbitkan dibawah anak syarikatnya, Lightbulb Pictures.Filem KL Zombie diarahkan oleh Woo Ming Jin dan skripnya masih mengekalkan Adib Zaini yang juga penulis asal novel Zombijaya. Filem KL Zombie menampilkan bintang popular Zizan Raja Lawak yang memegang watak utama sebagai Nipis serta barisan pelakon baru yang berbakat besar seperti Siti Saleha, Izara Aishah, Faezah Elai, Zain Hamid, Iedil Putra dan Azhan Rani.

showdown4 Sinopsis Filem KL Zombie  Selamat datang ke Malaysia. Negara yang kaya dengan adat resam ketimuran. Tetapi apakah yang akan berlaku jika rakyat kita tiba-tiba dikelilingi zombi? Kalendar lama bertukar baru. Aliff baru mengajak Sofia berkahwin. Ana bakal memulakan hari pertama sebagai cikgu. Kamarul akan bertanding dalam program TV realiti. Dan Nipis seronok di dalam dunianya sendiri. Mereka tidak tahu yang dunia yang mereka kenali bakal berakhir. Aman-damai menjadi kacau-bilau. Tamadun hancur.

Rutin harian berubah dan hanya Nipis yang mampu menyelamatkan keadaan. 5 sahabat baik (Nipis, Kamarul, Ana, Sofia dan Aliff) bergumbira pada malam sambutan tahun baru di lembah klang apabila tidak semena-mena seorang daripada mereka digigit anjing bervirus. virus zombi tersebut bukan sahaja menjangkiti salah seorang daripada 5 sahabat tadi, malah merebak dari punca yang tak diketahui. lama-kelamaan, virus tersebut merebak sampai ke sarawak dan ke seluruh malaysia. dalam keributan penularan wabak zombi, Nipis – seorang kaki teori konspirasi – mencadangkan mereka berpindah ke putrajaya di mana beliau percaya, kerajaan mempunyai kubu anti-serangan nuklear.

 

 

Menangi Tiket dan T-Shirt KL Zombi

Jawab Soalan-Soalan Dibawah :

10 x Pas Berkembar & T-shirt

Soalan 1 :  Berikan 2 nama pelakon utama filem KL Zombi?

Soalan 2 : Namakan pengarah yang filem ini?

Syarat-syarat penyertaan:

* “Like” Facebook SelebritiOnline terlebih dahulu..

* Sila email kepada hi@selebritionline.com beserta Nama, Alamat, Nick Facebook , No. IC dan No Tel.

*Penyertaan tanpa details yang penuh tidak akan diterima.

* Sila letak tajuk email Contest “KL Zombie”.

Tarikh tutup penyertaan: 2 September 2013

 

Check Also

Randy Pangalila & Olivia Lubis Jensen Dalam “Hafizah”

Astro Indopek Saluran Pelangi 142 bakal membawakan sinetron terbaru yang berjudul “Hafizah” pada 16 September …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *