10,000 pengunjung banjiri Bazar Syukur Selalu di Temerloh

Kempen Syukur Selalu yang diangkat sebagai kempen Ramadan dan Raya oleh Media Prima Berhad memeriahkan suasana di Taman Awam Kubang Gajah, Temerloh Pahang menerusi penganjuran istimewa Bazar Syukur Selalu. Seramai lebih 10,000 orang pengunjung mengambil peluang untuk menyaksikan sendiri bazar yang menjual pelbagai juadah berbuka puasa dan menemui barisan artis terkenal yang dibawakan khas untuk beramah mesra dengan warga Temerloh.

Black melayan anak anak  dari Pusat Jagaan Rumah Curahan Kasih Sayang Ikhwan
Black melayan anak anak dari Pusat Jagaan Rumah Curahan Kasih Sayang Ikhwan

Manakala sebanyak hampir RM9,000 berjaya dikutip hasil daripada jualan amal itu dan kemudiannya diserahkan kepada Pusat Jagaan Rumah Curahan Kasih Sayang Ikhwan. Pada hari yang sama, anak-anak yatim dari pusat ini turut diraikan di dalam majlis berbuka puasa istimewa. Malah YB. Dato’ Sri Haji Mohd Sharkar bin Haji Shamsudin, EXCO Perlancongan & Kebudayaan Negeri Pahang sempat berkunjung diiringi pengurusan kanan Media Prima Berhad, Encik Seelan Paul, Ketua Pegawai Operasi Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Puan Siti Nurlisia, Pengurus Besar, Kumpulan Pengurusan Jenama dan Rancangan TV3 dan TV9 serta duta Syukur Selalu, para selebriti, dan pihak media.

majlis pemberian sumbangan dan  set iftar
majlis pemberian sumbangan dan set iftar

Bazar Syukur Selalu bertujuan menyebarkan mesej positif kempen tersebut yang mengajak rakyat Malaysia untuk melahirkan rasa keinsafan, bersyukur dan menghargai segala nikmat yang masih dikecapi serta menzahirkan kebahagiaan mereka dengan cara tersendiri.

Antara aktiviti-aktiviti menarik yang berlangsung di sekitar bazar itu adalah sesi gotong-royong untuk menyediakan juadah berbuka puasa oleh para personaliti TV3 dan TV9. Para personaliti yang bakal berada di gerai gotong-royong ini adalah Zaim Helmi Zaini (MHI), Hazrena Mohamed Kassim (WHI), Ally Iskandar (MHI), Nurul Fariha Onn (MHI), serta Ikhwan (Hot FM). Antara juadah yang bakal disediakan adalah Gulai Ikan Patin Tempoyak dan Gulai Ikan Sungai Masak Lemak Cili Api. Manakala bubur lambuk pula bakal diagihkan secara percuma kepada para pengunjung.

Antara duta syukur sellau dan barisan artis yang turun padang
Antara duta syukur sellau dan barisan artis yang turun padang

Selain itu, Duta Syukur Selalu tidak ketinggalan turun padang untuk bersama warga negeri Pahang. Antaranya ialah Ahmad Fedtri Yahya, Aeril Zafrel, Zara Zya, Izreen Azminda, Fizo Omar, Elfira Loy, Fadlan Hazim dan Kaka Azraff. Malah dua penyanyi terkenal iaitu Dayang Nurfaizah dan Black juga akan turut serta kerana mereka merupakan pelantun lagu tema Syukur Selalu.

Nazrief sempat mengedarkan set iftar
Nazrief sempat mengedarkan set iftar

Bazar ini tidak lengkap sekiranya tidak terdapat pelbagai gerai untuk para pengunjung mendapatkan makanan untuk menu berbuka puasa. Oleh kerana itu, 10 buah gerai diperkenalkan diinspirasikan oleh nama rancangan-rancangan Ramadan dan Raya yang bersiaran di TV3 dan TV9. Gerai ini merupakan gerai jualan amal di mana setiap hasil kutipan akan diserahkan sepenuhnya kepada rumah anak-anak yatim yang terpilih di acara berbuka puasa pada hari yang sama.

sumbangan hasil jualan amal disalurkan kepada wakil Pusat Jagaan Rumah Curahan Kasih Sayang Ikhwan
sumbangan hasil jualan amal disalurkan kepada wakil Pusat Jagaan Rumah Curahan Kasih Sayang Ikhwan

Selain gerai jualan amal dan gerai gotong royong, Bazar Syukur Selalu turut dimeriahkan oleh gerai Coca-Cola yang bakal membawakan siri aktiviti menarik. Selain berpeluang mendapatkan set iftar secara percuma di tapak acara, para pengunjung juga boleh membeli barangan berupa kemeja-T dan apron eksklusif Syukur Selalu di gerai Wow Bag Corner.

Lokasi persinggahan Bazar Syukur Selalu yang seterusnya adalah di tempat letak kereta A, Angsana Johor Bahru Mall yang dijadualkan bakal berlangsung pada 4 Julai nanti. Teruskan menonton rancangan Ramadan dan Raya menarik di TV3 dan TV9.

Zara Zya melayan para peminat
Zara Zya melayan para peminat

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.tv3.com.my dan www.tv9.com.my. Muat turun aplikasi mudah alih #SyukurSelalu hari ini dan ikuti info terkini kempen #SyukurSelalu.

Para pengunjung bazar
Para pengunjung bazar

Berikut ialah gerai-gerai dan artis-artis yang terlibat di Bazar Syukur Selalu, Pahang:

NAMA GERAI SELEBRITI MENU
TV3
1.     Pondok Kambing Opah Zamarul HishamNazrief Nazri Kambing Opah Tergolek
2.     Jejak Madrasah Sahur Anwar AfiqJaja Talib & Aween (Peserta Nona Manis) Jejak Ayam PercikNasi Kerabu Madrasah
3.     Homestay Juara Lagi Achok ChilokChiwan Chilok Aneka Minuman Juara
4.     Gerobok Abang Sado Adibah YunusIdris Khan Gerobok Nasi TomatoNasi Ayam Kau Hado
5.     Isyarat Cinta Romeo Kota Sofi JikanFatihin (Peserta Nona Manis) Nasi Briyani Cinta Romeo
TV9
6.     Manisnya Bila Bujang Masuk Dapur Faiz TapawTalha Harith Sate BujangAneka Kuih Manis
7.     The Sound of Mad Markets Mira FilzahMuadz HIP TV Mad Spaghetti BolognaisePuding Karamel
8.     Projek Meja Diva Fahmie Mentor LegendMaryam (Peserta Nona Manis) Murtabak DivaRoti JalaRoti John
9.     Laki Aku Drakula Street Fizz FairuzSyadanar (Peserta Nona Manis) Mi/Mihun Sup Laki AkuSup Daging Drakula
10.   Galaksi Buskestra Radhi OAGAzmil Mentor Popiah GalaksiRojak Buah Buskestra

 

Check Also

MEISKA ADINDA MENSAJIKAN LAGU ‘DURSILA’ UNTUK OST DRAMA MALANG SI PUTERIMEISKA ADINDA

Meiska Adinda, penyanyi muda dan penulis lagu berasa dari Bali, Indonesia, telah berjaya memperolehi pengiktirafan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *