12 Peserta Bakal Berentap Di Gegar Vaganza Musim Ketiga

12 penyanyi tempatan yang bakal menjayakan Gegar Vaganza musim terbaharu terdiri daripada enam peserta lelaki iaitu Ameng Spring, G-Mie Screen, Razis Ismail, Rem, Shidi Data dan Zarul Umbrella. Manakala enam peserta wanita pula adalah Azharina, Elly Mazlein, Intan Sarafina, Nora, Siti Sarah dan Zur Eda.

Pengarah muzik terkenal Dato’ Haji Ramli MS dan penyanyi tersohor Dato’ Khadijah Ibrahim masih lagi dikekalkan sebagai juri tetap yang akan dipertanggungjawabkan untuk menilai persembahan para peserta berdasarkan kriteria yang telah ditetapkan. Manakala seorang lagi juri akan diundang khas sebagai juri jemputan secara bergilir-gillir pada setiap minggu.

Selain itu, Gegar Vaganza juga sekali lagi memberi kepercayaan kepada pasangan pengacara, pelakon dan pelawak popular iaitu Nabil Ahmad dan Jihan Muse untuk mengemudikan program ini sebagai pengacara bagi tiga musim berturut-turut.

sam_2110

Siaran langsung konsert mingguan Gegar Vaganza Musim Ketiga bakal bersiaran dari Dewan Auditorium, Majlis Bandaraya Shah Alam selama lapan minggu pada setiap hari Ahad, jam 9.00 malam bermula 16 Oktober 2016 secara eksklusif menerusi saluran Astro Ria (104) dan siaran serentak di Ria HD (123).

Sama seperti musim sudah, nasib para peserta akan diadili sepenuhnya berdasarkan sistem pemarkahan 100% oleh pihak juri yang telah dipertanggungjawabkan untuk menilai persembahan para peserta berdasarkan kriteria yang telah ditetapkan. Peserta yang mendapat markah paling rendah pada setiap minggu akan disingkirkan.

Juara Gegar Vaganza Musim Ketiga bakal membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM100,000 beserta trofi sumbangan Astro serta hadiah sampingan lain yang akan diumumkan kemudian. Naib juara pula bakal memenangi wang tunai RM50,000 dan trofi. Manakala pemenang tempat ketiga, keempat, kelima dan keenam pula masing-masing akan memenangi wang tunai RM30,000, RM15,000, RM10,000 dan RM5,000 beserta trofi dan hadiah sampingan setiap seorang.

Selain itu, Gegar Vaganza  Musim Ketiga juga sangat berbesar hati untuk mengalu-alukan kedatangan Pamoga Vida Beauty Qu Puteh selaku Penaja Platinum dengan kerjasama Digi dan KFC sebagai Penaja Bersama.

Radio Sinar fm dan Aplikasi Raku dan juga turut menghulurkan sokongan padu mereka yang tidak berbelah bahagi bagi menjayakan musim ini selaku Radio Rasmi dan Radio Digital Rasmi serta Astro Gempak selaku Portal Rasmi.

Check Also

CSA Academy Lantik Ziana Zain Sebagai Duta Rasmi Kerana Kredibiliti, Integriti & Semangat Juang

Meyakini kredibiliti dan integriti seorang Ziana Zain yang sudah mencetak sejarah dalam dunia hiburan tempatan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *