2 Rakyat Malaysia Terpilih Menjadi Krew Juara Olimpik McDONALD’S

Lebih daripada 2,000 krew dan pengurus restoran McDonald’s terbaik akan memberi layanan kepada atlit-atlit, jurulatih, ahli media dan penggemar sukan sewaktu berlangsungnya Sukan Olimpik 2012 di London. Ahli krew McDonald’s dari seluruh dunia dipilih berdasarkan keistimewaan dan prestasi kerja masing-masing – tidak jauh bezanya dengan cara pemilihan atlit untuk mewakili negara ke Sukan Olimpik.

Juara Krew Olimpik McDonald’s dari Malaysia ialah Aruni Hamzah, 27, dari restoran McDonald’s Telok Chempedak, Kuantan, dan Zulhilmi Jamal, 22, dari restoran Plentong di Johor.Mereka telah dipilih berdasarkan gaya kepimpinan dan prestasi cemerlang termasuk keupayaan untuk memberi perkhidmatan yang cemerlang kepada pelanggan. Juga, mereka telah menunjukkan pengetahuan operasi restoran yang meluas dan kemahiran kerja yang luar biasa.

Dua pekerja contoh McDonald’s Malaysia ini akan mendapat peluang untuk menghidangkan makanan McDonald’s yang berkualiti tinggi di salah sebuah daripada empat restoran McDonald’s di tapak Sukan Olimpik – iaitu, satu di dalam Perkampungan Olimpik, satu di Pusat Media Utama, dan dua lagi di Taman Olimpik. Mereka juga diberi peluang untuk bertemu dengan atlit Olimpik, menghadiri acara sukan Olimpik, menyertai aktiviti sukaneka di Royal Parks, melawat tapak kebudayaan di London dan menjalin persahabatan dengan rakan sejawat antarabangsa.

Aruni berasa teruja dapat bertemu dengan atlit dunia yang terkenal di London dan menanti-nantikan pengalaman bekerja di suasana yang berlainan. “Ini sememangnya satu tanda penghormatan yang tinggi bagi saya kerana dapat mewakili McDonald’s Malaysia ke Sukan Olimpik di London,” kata Aruni, yang mula bekerja di McDonald’s pada tahun 2005.

“Peluang untuk memberikan perkhidmatan kepada atlit dunia yang terserlah dan bertemu dengan ahli krew dari seluruh dunia merupakan pengalaman yang amat saya idam-idamkan,” kata Zulhimi, yang menyertai McDonald’s pada tahun 2010.

Check Also

MASING MASING VERSI TRADISIONAL,ERNIE ZAKRI DI KELAS TERSENDIRI

Lagu Masing Masing nyanyian penyanyi terkenal Ernie Zakri terus mendapat sambutan hangat bukan saja dalam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *