2 Solo & 10 Kumpulan Berentap Merebut RM200,000 Dalam Bintang Mencari Bintang

 

Para Anak Didik Program Bintang Mencari Bintang

Afdlin Shauki, Harun Salim Bachik, Kumpulan Senario (Wahid, Mazlan, Azlee), Raja Azura, Sabri Yunus dan Faizal Ismail (FBI) merupakan nama-nama besar dalam industri hiburan tempatan. Kewibawaan mereka dalam bersketsa komedi dan menyanyi ternyata tidak boleh dinafikan dan mereka ini layak bergelar Sifu. Berbekalkan pengalaman, ilmu serta bakat yang dimiliki, bermulalah peranan kesemua Sifu ini untuk memberikan tunjuk ajar serta menggilap bakat anak didik pilihan masing-masing berkaitan dengan bidang sketsa komedi dan nyanyian bagi memperlengkapkan diri sebagai penghibur versatil.

Sepanjang 15 episod, BMB menampilkan Adibah Noor sebagai pengacara program. Selain itu, BMB turut menampilkan  nama besar di dalam industri tanah air, ikon yang cukup berpengalaman dan sememangnya ‘otai’ di dalam bidang hiburan iaitu Fauziah Ahmad Daud dan A.R. Badul sebagai juri tetap untuk program ini.

Sementara itu, penonton berpeluang untuk mengenali dengan lebih dekat kesemua anak didik BMB menerusi KOMIK BMB yang akan disiarkan selama 30 minit pada setiap hari Ahad jam 5.00 petang. Program yang dihoskan oleh pelakon Taiyuddin Bakar atau lebih mesra dengan panggilan Tai ini juga akan membawa penonton melihat gelagat anak didik serta perkara-perkara yang bakal terjadi ketika mereka menghadiri kelas latihan dan juga perkara-perkara yang berlaku semasa mereka membuat persiapan untuk berentap di pentas BMB. Selain itu, penonton juga boleh mengikuti perkembangan para anak didik BMB menerusi program 2 minit, BLOG BMB setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 10.00 pagi dan 1.00 pagi.

Untuk musim pertama ini, format permarkahan dibahagikan kepada 3 bahagian iaitu 50% daripada juri profesional, 30% melalui undian SMS dan 20% daripada juri awam yang terdiri dari kalangan pelajar seni persembahan, wartawan, golongan semi-profesional dalam industri sketsa komedi dan nyanyian. Juara BMB akan membawa pulang hadiah utama berupa wang tunai RM200,000.Menerusi paparan sepanjang sesi uji bakat yang disiarkan dalam satu episod pertama BMB pada 3 Mac 2013, pelbagai karenah, ragam dan aksi para para anak didik dapat disaksikan hanya kerana ingin bergelar anak didik BMB. Ikuti program BMB yang diterajui oleh Penerbit Eksekutif, Muhamad Sufian Isa pada setiap hari Ahad jam 9.00 hingga 10.30 malam.

Barisan Sifu bersama Juri Tetap (Fauziah Ahmad Daud dan A.R. Badul ), Hos Program BMB (Adibah Noor) & Hos KOMIK BMB (Taiyuddin Bakar)

Di samping itu,’Bintang Mencari Pasal’ yang merupakan program spin off daripada BMB bakal disiarkan menerusi TV9 bermula 13 April 2013 setiap hari Sabtu jam 9.30 malam. Menerusi program 30 minit yang dihoskan oleh pelakon Joey Daud, para penonton dapat menyaksikan gelagat anak didik BMB bersama Sifu tampil membuat persembahan seperti nyanyian, berlakon serta membuat sketsa komedi di hadapan khalayak ramai di sekitar lokasi menarik seperti di Pasar Seni, Bukit Bintang, Padang Kota Pulau Pinang dan banyak lagi.

Untuk mendapatkan maklumat dan perkembangan terkini tentang BMB, penonton boleh melayari laman sesawang rasmi BMB di www.tv3.com.my/bintang serta laman sosial Facebook & Twitter TV3Malaysia. Pengguna laman sosial Twitter boleh menggunakan ‘hash tag’ (#bintangTV3) untuk menghangatkan lagi bahang BMB!

Senarai Nama Anak Didik Bintang Mencari Bintang TV3

Sifu : Sabri Yunus

Kumpulan Titan           :  Azizul Ammar Bin Abu Hassan

Fazlisham Bin Mat Hussin

Bog Too                            : Nor Alif Bin Mohd Mokhtar

Mohamad Shafiq Bin Raside

Sifu: Raja Azura

Kelawak                       : Syed Atiq Bin Wan Long

Muhd Maaruf Bin Zamani Lim

Awok                             : Filzah Binti Azmi

Nurul Ain Binti Othman

Sifu: Afdlin Shauki

Bowl                            : Muhammad Danial Lee Bin Muhammad Hadi Lee

Syed Ali Mubarrak Bin Syed Mohd Ridzuan

Bocik                           : Muhamad Fadzlie Bin Mohd Nizam

Syed Umar Mokhtar Bin Syed Mohd Ridzuan

Sifu: Faizal Ismail

Ajo                               : Wan Azrul Bin Azizan

Tapaw                         : Mohd Shahrizal Bin Sulaiman

Khairul Faiz Bin Sulaiman

Sifu: Harun Salim Bachik

Achey                          : Mohd Nasir Bin Hamzah

Xoxo                            : Mohd Hazwan Bin Mohd Azani

Hazmeer Bin Hassan

Sifu: Senario

Gegau                          : Mohd Saffuan Samsuddin

Faizal Ibrahim

Tocai                          : Mohamad Tarmizi bin Mustafa

Mohd Faizal Bin Mat Saad

Check Also

Ratusan Pelabur Menjadi Mangsa Penipuan Skim Pelaburan oleh Seorang “Datuk Wira”

Seorang pelabur British yang ditipu melebihi RM60 juta oleh seorang ahli perniagaan Malaysia bergelar “Datuk …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *