5 Pemenang GALAXY Wonderland Diumumkan

(Dari kiri ke kanan:. Yuna Zarai; Norshalina bt Basar; Zam Zami M. Zain; Hareez Haiqal Shaari;Siow Wei Liang; Yong Kang Yun; Kwon Jae Hoon, Pengarah Urusan, Samsung Malaysia Electronics)

Selama tiga bulan, rakyat Malaysia telah mengemukakan idea-idea serta ciri-ciri unik negara kita melalui portal galaxywonderland.my. Ia boleh menjadi tempat perjalanan tersembunyi atau masakan kegemaran di kalangan penduduk tempatan, ini adalah idea daripada penduduk tempatan yang berasa amat tentang negara mereka menjadi Wonderland.

“Kempen GALAXY Wonderland adalah intipati pelbagai jiwa Malaysia ke dalam bahasa sejagat – muzik. Pendekatan baru kami untuk mewujudkan muzik dan kandungan dengan GALAXY Note II menunjukkan komitmen Samsung sentiasa menyampaikan memperkayakan dan unik pengalaman, “kata Kwon Jae Hoon, Pengarah Urusan, Samsung Malaysia Electronics.

Kwon Jae Hoon, Pengarah Urusan Samsung Malaysia Electronics, menyampaikan ucapan pembukaan di tayangan perdana video muzik GALAXY Wonderland.

Dengan lebih daripada 4,500 permohonan, Yuna telah memilih lima idea yang unik yang mencetuskan inspirasi untuk muzik dalam dirinya. Perjalanan kreatif Yuna di GALAXY Wonderland, yang diilhamkan oleh GALAXY Note II, telah didokumenkan dalam siri enam episod di Astro Ria, dan dalam episod akhir, yang akan menampilkan video muzik ‘Home’ pada hari Sabtu, 16 Februari.

“Bagi saya, berjauhan dari Malaysia boleh menjadi sukar kadang-kadang. Bekerja pada GALAXY Wonderland telah menjadi kegembiraan kerana ia menghubungkan saya dengan rumah. Harapan saya untuk lagu adalah bahawa ia bergema dalam hati orang – dekat dan jauh. Lebih daripada itu, saya berharap bagi orang-orang yang diilhamkan oleh video muzik yang telah ditanggung cerita peribadi Wonderland Malaysia, “kata Yuna Zarai.

Yuna menyanyikan single barunya, ‘Home’, untuk julung-julung kalinya di tayangan perdana video muzik GALAXY Wonderland.

Yuna bekerjasama dengan AG Coco, gitar kumpulan rock tempatan, Hujan, dalam mengarang tunggal untuk ‘Home’. Beliau juga bekerja rapat dengan memenangi anugerah pembikin filem Quek Shio Chuan untuk mewujudkan video muzik, difilemkan sepenuhnya dengan GALAXY Note II.

Untuk maklumat lanjut mengenai GALAXY Wonderland dan Samsung GALAXY Note II, sila layari portal GALAXY Wonderland, galaxywonderland.my atau layari laman Facebook Samsung Mobile Malaysia di https://www.facebook.com/samsungmobilemalaysia.

Check Also

PERSATUAN HOTEL BAJET & BISNES MALAYSIA JALIN KERJASAMA DENGAN VENDFUN SDN. BHD

Persatuan Hotel Bajet & Bisnes Malaysia (MyBHA) telah memeterai perjanjian persefahaman (MoU) dengan Vendfun Sdn. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *