Teater “Gerimis Mengundang” ~ ‎”Benarkah Cinta… Hingga Ke Penghujungnya…?”

Pementasan teater “Gerimis Mengundang” melakar sejarah tersendiri apabila buat julung kalinya,mengandingkan dua pelakon popular iaitu Kamal Adli dan Mikha Tambayong yang akan bermula pada 27 Mac ini di Istana Budaya. Ia adalah kolabrasi di antara Erama Creative,Excellent Pictures dan Global Networks.

Teater Gerimis Mengundang,di inspirasikan oleh sebuah filem dengan judul yang sama terbitan Erama Creative yang akan ditayangkan pada pertengahan 2012.Untuk pementasan teater juga filem, adalah berdasarkan lagu Gerimis Mengundang yang cukup popular,bukan sahaja di Malaysia,juga Indonesia, dengan dinyanyikan lebih dari 10 dialek berbeza.

Teater ini juga adalah prekuel yang mana pengakhirannya adalah filem Gerimis Mengundang. Oleh itu, wajib menonton teater dan filem supaya mengetahui keseluruhannya.Tiket-tiket berharga RM35, RM55, RM75, RM105, RM155 dan RM305 boleh didapati di laman web www.ticket2u.biz dan juga di kaunter Istana Budaya.Untuk makluman terkini dan berkaitan,peminat boleh melayari www.facebook.com/CeriteraCintaGerimisMengundang atau di twitter @ExcellentPic_My.

 

 

Check Also

Koleksi baju kurung dan kebaya eksklusif Rizman Ruzaini Raya 2026 di Maison Rizman Ruzaini.

KOLEKSI RIZMAN RUZAINI RAYA 2026: ADUNAN HIKAYAT KLASIK DAN MODERNITI NUSANTARA

Dua dekad mengukuh dalam industri fesyen tanah air, jenama gergasi Rizman Ruzaini sekali lagi membuktikan …

Pelancaran Asian Youth Festival 2026 oleh Timbalan Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya di Saloma Kuala Lumpur.

MALAYSIA LANCAR ASIAN YOUTH FESTIVAL 2026: PLATFORM UTAMA SOKONG TAHUN MELAWAT MALAYSIA 2026

Malaysia terus mengukuhkan kedudukannya sebagai hab pelancongan belia di rantau ini dengan pelancaran rasmi Asian …

Leave a Reply