Aburii Yakiniku Fokus Pada Hidangan Jepun Berasaskan Daging Wagyu Dari Jepun

Aburii restoran omakase Jepun yang menyeronokkan yang terletak di TTDI, Kuala Lumpur.

Mengenali dengan lebih dekat Encik Lin Chi Wong yang merupakan pemilik dan ketua operasi di sebalik perniagaan restoran Aburii yang memfokuskan penawaran hidangan Jepun berasaskan daging Wagyu dari Jepun. Dengan pengalaman lebih sedekad dalam menyediakan masakan Jepun dan beliau berjaya mengasah bakat dalam mengenal pasti rasa terbaik masakan daging Wagyu yang tiada tandingan di Aburii.

Daging Wagyu A5 Aburii diimport khas dari Wilayah Miyazaki Jepun, yang terkenal dengan penghasilan daging lembu yang paling halus di dunia. Proses pemilihan yang teliti oleh pasukan ini memastikan setiap potongan Wagyu yang dihidangkan di Aburii mencapai kemuncak kualiti dan rasa.

Setiap hidangan mencerminkan ketelitian pemilik dan komitmen beliau dalam menawarkan pengalaman gastronomi yang tidak akan dilupakan kepada tetamu.Aburii adalah pakar dalam yakiniku Wagyu dan juga menawarkan makanan laut Jepun yang segar. Selain itu juga, Aburii adalah perintis omakase Wagyu di Malaysia yang mana Chef Zeniq telah diberikan tugas untuk menyediakan barisan menu yang berkualitu tinggi dan sedap kepada setiap pelanggan.

Di bulan Ramadan ini, Aburii telah merangkumkan dan menggabungkan kelazatan citarasa tempatan ke dalam menunya, termasuk rendang daging lembu Wagyu A5 Jepun, yang amat disukai pelanggan setia Aburii kerana rasanya yang enak dan tekstur yang lembut di mulut selari dengan konsep Aburii dalam menampilkan pengalaman makan Jepun yang mewah namun menyenangkan.

Aburii juga turut menawarkan dan menyediakan set berbuka untuk 4 orang pada sekitar harga RM400.00 per set kepada pelanggan yang beragama Islam. Antara hidangan kombo Wagyu yang menarik dan disukai ramai termasuklah kombinasi daging Shibuya 400 gram dan Ginza 600 gram bersama A5 Wagyu Gyoza, Foie Gras Umagi Tempura serta Ayam Goreng Charcoal (arang).

Tidak lupa juga, dalam memastikan pelanggan yang beragama Islam dapat berbuka dengan tenang, pihak Aburii juga ada menyediakan kemudahan surau bagi memudahkan pelanggan menunaikan solat Maghrib dan Isyak sekiranya masuk waktu solat di sekitar Taman Tun Dr Ismail.

Aburii Yakiniku
Alamat: TTDI, 5, Lorong Datuk Sulaiman 7,
Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Telefon : 010-910 0267

Check Also

MITCHELL CHEAH DAN NAQUIB AZLAN AKAN MEMIMPIN SERANGAN WING HIN MOTORSPORTS DALAM PUSINGAN 1 THAILAND SUPER SERIES

Mantan pemandu kereta balap antarabangsa, Mitchell Cheah, dan pemenang perlumbaan Endurance Sepang 1000km, Naquib Azlan, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *