AILEE BAKAL MEMUKAU PEMINAT DENGAN KONSERT SOLO ASIA TENGGARA PERTAMANYA DI MALAYSIA

Ailee, I AM: HERE akan dipentaskan di Mega Star Arena, Kuala Lumpur, 22 Jun, jam 8.30 malam • Tiket Konsert LIVE pada 2 Mac jam 12.00 tengah hari 🔗https://lolasia.bigtix.io/ KUALA LUMPUR, FEBRUARI 2024: Malaysia, adakah kita bersedia untuk pusat kuasa K-Pop ini? Dengan nafas tertahan, kegembiraan yang teruja dan adrenalin yang tinggi, peminat di seluruh Asia Tenggara dan Malaysia mempunyai banyak untuk meraikan pada 22 Jun apabila fenomena K-pop antarabangsa, AILEE, bersiap sedia untuk memukau peminat Malaysia dengan konsert solo pertamanya yang dinanti-nantikan di Kuala Lumpur.

Ailee, I AM: HERE memulakan debutnya di Malaysia pada 22 Jun di Mega Star Arena, Kuala Lumpur pada jam 8.30 malam. Tiket mula dijual secara LIVE pada 2 Mac di https://lolasia.bigtix.io/ Ailee ialah seorang penyanyi dan penulis lagu Amerika yang berpangkalan di Korea Selatan. Dipuji dan dipuja oleh peminat globalnya kerana persembahan pentasnya yang bertenaga, magnetik dan menarik serta kehebatan vokal beroktan tinggi, Ailee, juga dipanggil ‘Queen of OST’ telah memecahkan lebih daripada 30 runut bunyi asal pada carta sehingga kini. Menjadikan dia tidak dapat dinafikan a mega bintang di Korea Selatan. Ailee telah memenangi empat Anugerah Muzik Asia Mnet berturut-turut untuk ‘Persembahan Vokal Wanita Terbaik’ dari 2013 hingga 2016, dengan “U&I,” “Singing Got Better,” “Mind Your Own Business,” dan “If You,” masing-masing. Single 2017 beliau, “I Will Go to You Like the First Snow,” yang dirakam untuk runut bunyi siri drama televisyen Guardian: The Lonely and Great God, memenangi beberapa anugerah dan merupakan lagu paling berjaya secara digital pada tahun itu, menjadi rekod terlaris dalam filem dan drama dalam pasaran rekod bunyi Korea.

Memulakan kerjaya penyanyi pada usia 16 tahun, bintang K-pop itu sejak itu telah mengeluarkan empat album studio, 26 video muzik, enam drama lanjutan (Eps) dan dua puluh tiga single, enam daripadanya menduduki carta dalam lima teratas Carta Digital Gaon. Selepas berkhidmat sebentar di Muzo Entertainment di New York City, Ailee berpindah ke Korea Selatan pada 2010. Debut dengan single pertamanya “Heaven,” pada 2012 yang memuncak pada No 3 di Gaon Digital Chart, Ailee memperoleh ‘Anugerah Artis Baru Terbaik’ di Anugerah Muzik Melon, diikuti dengan Anugerah Cakera Emas, Anugerah K-Pop Carta Gaon, dan Anugerah Muzik Seoul. Digelar sebagai ‘Beyonce of South Korea’ kerana kehadiran pentas dinamik bertenaga tinggi dan vokal berkuasa digabungkan dengan lagu-lagu garang yang memfokuskan pada pemberdayaan wanita, Ailee telah mengukuhkan statusnya sebagai salah satu yang paling penghibur menawan dalam industri K-Pop.

Mahkota pencapaiannya juga termasuk memenangi 11 trofi di siri program TV yang sangat popular untuk vokalis ‘Immortal Song Diva,’ dengan sembilan kemenangan untuk siri ini dan dua menang di King of Kings akhir. Konsert solo pertama Ailee di Malaysia menandakan satu peristiwa penting dalam kerjaya terkenalnya, ketika dia membawa tenaga berjangkit dan hits carta teratas kepada peminat di rantau ini. Dengan rentetan carta-toppers dan banyak penghargaan di bawah tali pinggangnya yang cantik, K-Pop Powerhouse telah menawan hati berjuta-juta orang di seluruh dunia, dan kini peminat Malaysia akan merasai bakatnya yang tiada tandingan secara dekat dan peribadi. Daripada balada yang kuat untuk menjejaki tarian berjangkit, himpunan muziknya yang pelbagai menjanjikan sesuatu untuk semua orang, menjamin malam yang tidak dapat dilupakan untuk peminat dari semua peringkat umur.

Teruja untuk mempersembahkan Ailee, I AM: HERE di Kuala Lumpur, Ketua Pegawai Eksekutif, LOL Asia, Rizal Kamal menyatakan, “Kami teruja dapat bekerjasama dengan Ailee dalam konsert solo pertamanya di sini di Malaysia, bukan sahaja dalam mempromosikan persembahan, tetapi juga menghasilkan secara kreatif. Ailee ialah seorang artis yang sangat berbakat, dan seorang model kepada generasi pencinta muzik K-Pop. Kami yakin konsert beliau akan berjaya, memukau penonton dan meninggalkan kesan yang berkekalan.” Adakah kita bersedia untuk mengalami malam yang sensasi? Ailee, I AM: HERE akan dipentaskan di Mega Star Arena pada 22 Jun jam 8.30 malam, menjanjikan pengalaman yang mengasyikkan yang dipenuhi dengan persembahan yang menggemparkan, menakjubkan visual dan interaksi bintang-peminat. Peminat boleh mengharapkan untuk mendengar beberapa lagu hits terbesar Ailee, bersama-sama dengan istimewa kejutan.

Tiket LIVE pada 2 Mac jam 12.00 tengah hari di laman web rasmi LOL Asia. Peminat diminta membeli tiket pertunjukan daripada outlet tiket yang sah terus di laman rasmi LOL Asia. Jangan lepaskan peluang ini untuk menyaksikan salah seorang bintang K-pop yang paling bersinar beraksi. Jumpa anda di konsert! Ailee, I AM: HERE dipersembahkan oleh LOL Asia, dan disokong oleh A2Z Entertainment, HOT FM, FLY FM, Ascott Hotel. TIKET DIJUAL pada 2 Mac jam 12.00 tengah hari di https://lolasia.bigtix.io/ Harga bermula dari MY288 dan seterusnya.

Check Also

KEMUNCAK SAMBUTAN ULANG TAHUN KE-18 BANDARAYA PETALING JAYA DAN PERASMIAN “PETALING JAYA INTERNATIONAL FOLKLORE FESTIVAL 2025”

20 Jun merupakan tarikh yang amat bermakna kepada seluruh warga bandaraya Petaling Jaya kerana pada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *