B.A.P Diserbu di LCCT Pagi Tadi

Keheningan awal pagi di lapangan terbang tambang murah (LCCT), Sepang, tiba-tiba bertukar menjadi gamat apabila diserbu kira-kira 100 peminat. Kejadian yang berlaku jam 2.30 pagi tadi ni gara-gara para peminat menyambut kedatangan kumpulan Kpop sensasi, Best Absolute Perfect aka B.A.P.

Difahamkan Babys (gelaran untuk fans) telah berkumpul seawal jam 11 malam lagi semata-mata mahu menantikan ketibaan Bang Yong Guk, Him Chan, Dae Hyun, Young Jae, Jong Up dan anggota yang paling menjadi kegilaan ramai, Zelo yang di jadual menjejakkan kaki di bumi Malaysia, jam 1 pagi. Bagaimanapun, penerbangan B.A.P dikhabar lewat sejam, namun langsung tidak mematahkan semangat peminat untuk terus setia menunggu.

Rata-rata mereka yang datang, membawa sepanduk yang tertulis “Selamat Datang” dan “Kami Sayang B.A.P”sebagai ucapan alu-aluan bagi kunjungan kali pertama mereka sebagai B.A.P. yang popular menerusi lagu hit mereka iaitu Warrior dan Power.

Sekitar jam 2.50 pagi, kumpulan idol yang baru tiba dari Macau ni, keluar dari ruang ketibaan antarabangsa diiringi kru produksi, pengawal juga polis.

Baru saja ditubuhkan pada Januari lalu, impresif B.A.P bukan setakat berjaya mencuri perhatian peminat muzik di Asia. Malah dengan taruhan debut mereka berjudul Warrior yang direlease sekitar Januari 2012, membawa grup yang memperjuangkan genre Hip Hop-R&B ni menembusi sempadan muzik Eropah.

Pada bulan April lalu, B.A.P kembali dengan album kedua, Power iaitu sama judulnya dengan single pertama dalam album tersebut.

Kedatangan B.A.P ke sini bagi merealisasikan showcase pertama mereka pada 6 Julai (Jumaat) ini. Showcase anjuran Jazzy Group akan berlangsung di KL Live, jam 8.30 malam.

Sebelum itu, malam ini B.A.P akan mengadakan persembahan istimewa di Grand Finale Showdown, bertempat di KL Live, jam 9.30 malam dan bersiaran secara live di 8TV.

[nggallery id=76]

Check Also

HONOR Malaysia Bakal Lancar Empat Produk Baharu Pada 22 April

HONOR Malaysia akan memperkenalkan empat peranti baharu di acara MAGICal Ria Raya pada 22 April …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *