Sunday , February 25 2024

Barisan Artis Bakal Sertai Festival Bazaar 66 Jam

Festival yang bakal dianjurkan dengan kerjasama Mitec dan Absolut Event & Management Sdn. Bhd. serta My Events International Sdn. Bhd mensasarkan satu juta pengunjung merupakan festival raya terbesar yang diadakan pada bulan Ramadan nanti.

Ben Ali berkata, festival ini bakal berlangsung selama 66 jam tanpa henti itu akan diadakan bermula 22 April di Pusat Pameran dan Perdagangan Antarabangsa Malaysia (Mitec).

Objektif utama penganjuran karnival tersebut diadakan adalah bagi membantu serta menghidupkan semula sektor ekonomi para peniaga tempatan yang terjejas ekoran pandemik Covid-19 yang sedang melanda.

Festival ini bakal disertai dengan pelbagai jenis industri, seperti makanan, minuman, kuih muih, pakaian, produk kecantikan dan banyak lagi.

Dalam pada itu, Ben Ali berkata, pihak penganjur akan menyediakan dua dewan pempamer yang mampu memuatkan seramai 5,000 pengunjung dalam satu masa dan satu dewan tambahan akan dibuka jika berlaku kesesakan.

“Kami akan memastikan prosedur operasi standard (SOP) dilaksanakan secara lebih teliti seperti mengimbas masuk menerusi sistem MySejahtera selain menyediakan paramedik dan ambulans sebagai langkah penjagaan.

“Kami juga sedang berbincang dengan beberapa syarikat untuk menaja kit ujian air liur kepada pengunjung dan terdapat juga syarikat yang telah bersetuju untuk menaja pelitup muka kepada pengunjung” jelasnya.

Tambah Ben Ali, beberapa barisan artis turut dijangka akan turut membuka gerai jualan antaranya Datuk Siti Nurhaliza, Fatah Amin, Nelydia Senrose, Zul Ariffin,Uqasha Senrose, Raysha Rizrose dan Mira Filzah.

Maklumat lanjut mengenai festival ini boleh didapati di Instagram Absolut Bazaar dan Gaya Raya

Check Also

IMMERSIVE POM 2023 EMPOWERS CULTURE AND HERITAGE THROUGH FASHION WHILE RAISING LOCAL DESIGNERS’ PROFILES!

The much-awaited second edition of Precious of Malaysia which FM Group organised concluded its week-long …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *