BLOCKCHAINS.MY (BCMY) MEET UP SUMMIT 2018

BCMY MEET UP SUMMIT akan diadakan di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid, sebuah acara yang dikendalikan oleh BCMY Pte Ltd, dengan penonton seramai 2,500 orang.

Untuk permulaan, BCMY ialah Teknologi Kewangan (yang akan dirujuk sebagai ‘Fintech’ masa akan datang) merupakan penyelesaian mudah alih yang menawarkan ciri-ciri pembayaran pedagang dan mata wang digital. Penyelesaian mudah alih ialah E-wallet yang dilengkapi dengan kad pintar Near FIELD Communication (NFC) untuk memudahkan pembayaran E-mudah, selamat dan cepat. E-wallet dilengkapi dengan teknologi blockchain, memberikan pengguna keupayaan untuk menyimpan dan memindahkan aset serta-merta di seluruh dunia. Blockchain ialah lejar dalam talian yang diedarkan yang merekodkan setiap urusniaga dengan mata wang digital. Ini adalah inovasi yang membantu menyelesaikan masalah pengeluaran wang berganda kerana setiap transaksi yang direkodkan dirahsiakan dengan kriptografi dan datanya telah terbukti tidak dapat dipadam. Salah satu (1) kelebihan yang lain daripada teknologi ini ialah ia merekodkan semua data dalam cara yang selamat dan telus. BCMY ialah E-wallet utama untuk Dinar Coin (DNC), aset kripto yang berdasarkan kepada nilai emas masa. Ini memberi peluang kepada pengguna BCMY untuk menyimpan nilai emas sebenar dalam dompet mereka. Apa yang membuatkan E-Wallet BCMY amat unik ialah kerana E-Wallet terulung ini menggunakan NFC yang boleh menyimpan pelbagai aset termasuk DNC offline sehingga menjadikannya lebih selamat untuk pengguna. BCMY bertujuan memperluaskan rangkaian perkhidmatannya dengan mewujudkan satu landasan untuk pedagang yang mana pengguna hanya perlu menggunakan kad NFC untuk membeli barangan dan perkhidmatan.

BCMY telah mencipta nama dengan menerima beberapa anugerah seperti The Challenge Innovation Swiss dan kami diletakkan di landasan antarabangsa dan tempat ketiga di dalam trek inovasi. Pengasas BCMY Pte Ltd, Dato’ Azrainuddin bin Zainal telah diberi peluang untuk menjadi penceramah dalam pelbagai acara seperti Sidang Kemuncak Blockchain Dunia di Dubai serta World Blockchain Forum di London. Melalui kejayaannya dalam produk yang mereka gunakan di seluruh dunia, Dato ‘Azrainuddin bin Zainal telah mengendalikan BCMY MEET UP SUMMIT 2018 untuk meraikan pertumbuhannya serta menyediakan landasan untuk pengguna dan peminat matawang digital untuk bertemu, mendengar, belajar dan mendidik, seperti nama sidang kemuncak yang dicadangkan. Sidang kemuncak ini akan mengumpulkan orang dari seluruh dunia dan mewujudkan satu (1) landasan untuk menyebarkan pengetahuan yang lebih mengenai teknologi blockchain dan matawang digital. BCMY telah bekerjasama dengan beberapa universiti awam seperti UTM dan UUM bersama-sama dengan ahli akademik terkemuka untuk meningkatkan kesedaran mengenai perkara ini supaya lebih ramai dapat terlibat dalam membentuk masa hadapan. Pihak kami mengharapkan kerjasama yang lebih akan berlaku dengan universiti-universiti seperti ini untuk membangunkan modul pendidikan khusus mengenai teknologi blockchain.

Dato’ Azrainuddin bin Zainal

Salah satu (1) sesi yang dinantikan ialah pembentangan untuk menerangkan lebih lanjut mengenai teknologi revolusi serta memberi gambaran tentang produk dan platform baru BCMY yang akan diberikan oleh Dato’ Azrainuddin bin Zainal. Perbincangan panel akan menjadi sebahagian daripada agenda yang amat bermanfaat. Topik perbincangan adalah ’Keuntungan dari Cryptocurrencies & Teknologi Blockchain dalam ekosistem kita’. Kepakaran barisan panel adalah dari bidang undang-undang akademik iaitu pengguna utama matawang digital dari seluruh dunia. Barisan ahli panel yang akan terlibat ialah Encik Nizam Ismail, rakan kongsi RHT Law Taylorwessing Singapura dari Singapura; DR Rahayu Pensyarah Kanan & Perunding. Sekolah Perniagaan Antarabangsa Azman Hashim, Universitl Teknologi Malaysia dari Malaysia; Cik Pandu W Sastrowardoyo, Pengerusi Lembaga Pengarah, Zoo Blockhain dari Indonesia dan disederhanakan oleh Pengasas BCMY Pte Ltd sendiri. Perbincangan panel ini sangat dinantikan oleh pelbagai pihak kerana ia menjanjikan pemahaman serta maklumat yang mendalam, pertukaran pemikiran intelektual dan perspektif yang menyegarkan dari ahli panel yang terkenal. Ini adalah sesi yang anda tidak mahu lepaskan!

Dengan tentatif yang telah dijanjikan, BCMY MEET UP SUMMIT 2018 berharap dapat membawa impak, memberi kesedaran dan meningkatkan pengetahuan tentang teknologi blockchain dengan menyertai sidang seperti ini.

Check Also

TCL DAN LAZADA MEMPERKENALKAN TV QLED T7B DANTV GOOGLE V6B YANG CANGGIH SECARA EKSKLUSIF DALAM TALIAN

TCL, pemimpin global dalam elektronik pengguna dan jenama TV kedua terbesar di dunia, telah mengumumkan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *