BRING ME THE HORIZON Feat BABYMETAL DIBAWAKAN OLEH HITMAN SOLUTIONS

Penantian bakal berakhir untuk peminat-peminat metalcore apabila penganjur konsert Hitman Solutions mengumumkan band rock terkenal dari England, Bring Me The Horizon, akan ke Malaysia untuk konsert jelajah mereka. Ini menandakan kepulangan mereka ke Malaysia selepas 11 tahun. “Bring Me The Horizon Live Featuring BABYMETAL” akan berlangsung di Surf Beach, Sunway Lagoon pada 21 Ogos 2024.

Berikutan kejayaan konsert Sum 41 dan Incubus sebelum ini, Hitman Solutions boleh menyatakan permintaan untuk konsert muzik rock sangat tinggi di Malaysia. Kehadiran Bring Me The Horizon adalah tambahan yang sempurna untuk senarai konsert untuk tahun 2024.

Sejak penubuhan band ini pada tahun 2005, dua dekad lalu, mereka telah mencipta tujuh album studio, memenangi empat anugerah Kerrang!, menerima dua pencalonan Grammy, dan menjual lebih daripada 5 juta album di seluruh dunia. Album terbaru mereka, “Post Human: Nex Gen“, yang dikeluarkan pada Mei 2024, menggabungkan elemen metalcore, hyperpop, dan elektronika, menunjukkan inovasi mereka dalam muzik dan kehebatan untuk bawakan pelbagai genre dan memberikan pengalaman yang berbeza untuk peminat yang menantikan konsert yang akan datang pada Ogos ini.

Untuk menambahkan lagi keterujaan, Bring Me The Horizon akan ditemani oleh band kawaii metal Jepun, BABYMETAL, pada konsert tersebut. BABYMETAL mempunyai pangkalan peminat yang kukuh di seluruh Asia dan sebelum ini telah mengadakan konsert solo mereka di Malaysia pada tahun 2023. Gabungan unik konsep J-idol dan kawaii metal mereka, serta elemen rock alternatif Bring Me The Horizon, adalah suatu pengalaman sekali seumur hidup buat peminat kedua-dua kumpulan ini.

Encik Rohit Rampal, CEO & Pengasas Hitman Group, menyatakan, “Selepas berjaya menganjurkan tiga acara rock tahun ini, amat jelas bahawa permintaan konsert muzik rock di Malaysia amat besar. Oleh itu, kami sangat teruja untuk membawakan Bring Me The Horizon dan BABYMETAL ke Malaysia, memberikan pengalaman yang berbeza dan lain daripada sebelumnya kepada peminat rock alternatif dan metal.

Surf Beach, Sunway Lagoon dipilih sebagai lokasi yang ideal untuk konsert ini kerana ia memberikan ruang yang luas kepada peminat rock untuk benar-benar menikmati muzik daripada band kegemaran mereka. Sejak penampilan terakhir Bring Me The Horizon pada tahun 2013, lebih dari 10 tahun yang lalu – marilah kita bersiap sedia untuk rock bersama lagu-lagu seperti ‘Can You Feel My Heart?’, ‘Throne,’ dan banyak lagi!”

Konsert rock yang amat dinantikan, “Bring Me The Horizon Live Featuring BABYMETAL,” akan memulakan jualan tiket pada 27 Jun 2024, 12PM di www.hitmanlive.com. Tiket konsert ini dibahagikan kepada dua zon: General Admission (RM388) dan Rockzone (RM488). Peminat boleh menikmati keistimewaan lebih dengan menambah Express Lane (RM100) bagi kedua-dua kategori (kapasiti terhad).

Untuk pertanyaan mengenai acara ini, sila hubungi kami di 012-2655783 atau concerts@hitman.group.

Check Also

6 JIWA MUDA, PENERUS LEGASI MUZIK YANG BIKIN ORANG“KETAGIH” CHERRY ON TOP

Sudah sekian lama industri muzik arus perdana tanah air tidak diperdengarkan dengan band multi bakat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *