Datuk Ramli Sarip berbicara tentang misi KONSERT GALA PELARIAN

Konsert Gala Pelarian bakal diadakan pada 25 Ogos ini bertempat di Dewan Merdeka, PWTC bakal menampilkan Datuk Ramli Sarip, Ella serta Kumpulan Raihan.Ia konsert amal dalam mengumpul dana dalam meringankan derita Rohingya yang kini ramai menjadi pelarian akibat kekejaman dan kezaliman kerajaan Myanmar .

Walaupun ia adalah konsep makan malam , Datuk Ramli Sarip tidak melupakan peminat setia beliau dan menyediakan tiket tambahan yang berharga RM103 dibarisan atas tanpa makan malam , Buat peminat individu yang ingin turut serta makan malam disediakan juga tiket yang berharga antara RM200 , RM400 , RM600 dan RM800 untuk seorang .

Menurut Datuk Ramli Sarip, lagu-lagu yang bakal dipilih pada malam ini adalah lagu-lagu yang jarang atau tidak pernah dimainkan. Ia bukan hanya sekadar hiburan malah mempunyai mesej dan erti perjuangan.

“Setiap lagu ada jiwa , roh dan semangat , Jarang artis kita ada tema tertentu . Jika kita dengar seperti lagu ‘Ufuk Nurani’ yang ramai tak pernah dengar , lirik mengenai perjuangan purba , ayat purba . Jarang saya gunakan lirik tu . Ia bagaikan satu identiti , berat . Ia puisi nukilan oleh A Samad Said”

“Band mainkan peranan penting dalam konsert ini , susunan kebanyakkannya band tapi mereka kena monitor sikit dan saya sebagai Excutive Producer dan saya menekankan dalam persembahan . Saya pasti tidak ada masalah mengenai lagu , kerana 80% yang datang memang tahu muzik saya macamana”

 

“Persedian semua dah cukup , saya dah nampak character untuk show ini . Saya pun tak boleh expect sangat . Penonton yang power,mereka yang meletakkan anda dimana”

Konsert Gala Pelarian bakal diadakan pada 25 Ogos ini dengan Tiket-tiket boleh didapati secara online di www.ilassotickets.com dengan harga RM103 dibarisan atas tanpa makan malam , Buat peminat individu yang ingin turut serta makan malam disediakan juga tiket yang berharga antara RM200 , RM400 , RM600 dan RM800 untuk seorang .

Check Also

GUESS! ONEW FANMEETING 2024 IN MALAYSIA

Masa yang ditunggu-tunggu hampir tiba. Selepas 16 tahun dalam industri hiburan Korea Selatan, ini adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *