Thursday , February 9 2023

‘Dosa Seorang Suami’

Dosa Seorang Suami (2)

Azalea: Dosa Seorang Suami (20 episod)

Setiap hari Isnin hingga Khamis, 4.00 petang

Pelakon: Rusdi Ramli, Amyza Aznan, Keena, Beego, Leez Rosli, Watie, Dazrin 

Mengisahkan tentang Rafiq seorang usahawan yang berjaya dan kaya raya. Dia hanya mampu melihat segala kerenah dan sikap sebenar ahli keluargaya setelah dia tidak lagi dapat bergerak kerana strok. Isterinya yang dikenali sebagai seorang dermawan dan aktif dalam kerja-kerja amal enggan menjaganya manakala anak-anaknya pula menjadikan kesibukan kerja sebagai alasan.

Rafiq menyesal kerana gagal membimbing keluarganya dengan ajaran Islam yang sebenar. Mujur Ustaz Amin muncul dalam hidupnya memberi sinar Islam sebenar untuk dia bertaubat dan memimpin keluarga ke jalan Allah. Muncul pula Shila yang menjaganya dengan penuh kasih sayang dan memperdengarkan ayat-ayat suci tatkala Rafiq sering dihantui dosa silam.

Namun dugaannya terus bertandang apabila Rashid, pemuda yang berjaya menawan hati anak Rafiq cuba menghancurkan syarikat yang dibina teguh itu. Rashid sebenarnya anak bekas rakan kongsi Rafiq yang mahu membalas dendam. Manakala Shila pula sebenarnya anak luar nikah Rafiq dengan Maya yang pernah ditinggalkan dulu. Apakah yang akan terjadi kepada Rashid dan keluarganya?

Check Also

“Kehilangan”: Sudah Tiba Masanya Kesedaran Kesihatan Mental Menerusi Muzik Diketengahkan

Jerry Zakaria atau nama sebenar Mohd Zamhari bin Zakaria hari ini, melancarkan single terbaharunya yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *