dressingpaula Membuka Cawangan Baru di Mid Valley Megamall

dressingpaula melancarkan cawangan terbarunya hari ini yang berlokasi di tingkat 1 (Lot F-047) Mid Valley Megamall. Pelancaran ini juga bertepatan dengan pelancaran koleksi Musim Bunga/ Panas 2015. Kedai baru ini merangkumi kawasan permukaan sebanyak kira-kira 1,100 kaki persegi yang didedikasikan khas untuk koleksi sedia pakai dan aksesori wanita.

Bercakap mengenai kemunculan koleksi terkini di cawangan dressingpaula yang baru dilancarkan, Kay Chow, Ketua Bahagian Merchandise berkata “Pembukaan kedai dan pelancaran koleksi Musim Bunga/ Panas 2015 ini adalah satu kebetulan yang sempurna. Apa cara yang lebih baik untuk memeriahkan suasana pembukaan kedai daripada dengan pameran koleksi! Kami berasa amat teruja dan gembira dengan pembukaan kedai di lokasi utama seperti Mid Valley Megamall. Kami yakin bahawa pembukaan kedai di sini akan mendorong jenama dressingpaula ke barisan hadapan dalam arena fesyen di Lembah Klang.”

IMG_7334

Koleksi ini menampilkan potongan klasik dengan sentuhan moden, selaris dengan slogan dressingpaula iaitu ‘Women before Clothes’. Menggabungkan pakaian ruji dengan reka bentuk dan warna minimalis, koleksi ini dilihat turut menggunakan bahan fabrik seperti jacquard, sutera, neoprene, sifon, jaring, tweed dan elemen satin dengan warna-warna asas pastel, nude, kelabu, putih dan biru gelap.

IMG_7320

Bertemakan musim Bunga, ciri-ciri koleksi terkini dressingpaula menampilkan corak flora timbul, paisley dan strok berus abstrak. Untuk gaya edgy, koleksi ini juga menggabungkan petak geometri dan cetakan tipografi metalik. Busana utama daripada koleksi ini termasuk pakaian klasik flora yang boleh disuai-padan untuk tampil sesuai waktu kerja atau kasual. Ia termasuk gaun A-line dan skirt dalam kedua-dua cetakan bunga dan cetakan berimpak yang lebih berani – potongan feminin yang sesuai untuk semua bentuk badan. Koleksi ini juga termasuk jaket serta top potongan lurus – yang sesuai dengan skirt A-line atau seluar; kemeja sifon berkolar – mesti ada untuk wanita celik fesyen; gaun simetri – untuk menayang sepasang kaki yang cantik; skirt A-line berlisu dengan bunga timbul, gaun panjang berlisu dan akhir sekali, seluar pendek jacquard – sesuai untuk bersiar-siar kasual di siang hari.

Koleksi musim Bunga/ Panas 2015 ini bermula dari harga RM59.90 ke RM189.90. Pengunjung yang datang ke kedai yang baru dilancarkan pada hari pembukaan dapat menikmati diskaun 20% dan juga barangan terpilih pada harga istimewa.

Check Also

International Fashion Runway 2024: Satu Sambutan Spektakuler Fesyen Global dan Warisan Budaya

International Fashion Runway (IFR) 2024, yang dianjurkan oleh International Celebrity Pageant Group Sdn. Bhd. dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *