Fenomena “Ketika Cinta Bertasbih” Julang Nama Oki Setiana Dewi

Nama Oki Setiana Dewi atau wataknya Anna Althafunnisa begitu sinonim dengan filem ‘Ketika Cinta Bertasbih’ yang menjadi fenomena di Indonesia mahupun di Malaysia. Filem yg diadaptasi daripada novel terlaris karya terkenal dari penulis Habiburrahim merupakan filem terlaris di Indonesia pada 2009 dengan jumlah penonton 3 juta orang. Manakala sekuelnya iaitu ‘Ketika Cinta Bertasbih 2’ pula berjaya meraih 1.5 juta penonton.

Sempena bulan Ramadhan ini, pihak INDOPEK akan menayangkan kembali drama sinetron ‘Ketika Cinta Bertasbih : Special Ramadhan’ bermula 6hb Julai 2012 di Saluran Pelangi 142 Astro.

Selepas kejayan novelnya yang bertajuk “Melukis Pelangi : Catatan Hati Oki Setiana Dewi” yang mendapat sambutan hangat, beliau kini tampil dengan novel kedua beliau yang bertajuk “Sejuta Pelangi : Pernik Cinta Oki Setiana Dewi”.

 

Check Also

FORUM PERNIAGAAN DAN EKSPOSISI UGANDA 2025 DI KUALA LUMPUR BERAKHIR DENGAN SORAKAN KERJASAMA STRATEGIK

KUALA LUMPUR, 25 April 2025 – Forum Perniagaan dan Ekspo Uganda Pearl of Africa 2025 …

LEGENDA POP KRU KEMBALI DENGAN “KASET” – GABUNGAN NOSTALGIA DAN TEKNOLOGI AI

Kumpulan pop legenda Malaysia, KRU, baru sahaja melancarkan album terbaru mereka yang ke-15 bertajuk “KASET” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *