Friday , February 23 2024

Filem Lal Salaam Ketengahkan Tema Penindasan Kasta Dan Diskriminasi Agama

Filem Lal Salaam ini diarahkan oleh anak perempuannya Aishwarya Rajinikanth, telah pun berada di pawagam pada 9 Februari 2024. Filem berasaskan sukan berbahasa Tamil ini mengambil tema penindasan kasta dan diskriminasi agama.

Filem ini di tayangkan di 80 pawagam sekitar Malaysia.Rajinikanth hanya muncul dalam watak cameo di Lal Salaam.

Lal Salaam dibintangi Vishnu Vishal dan Vikranth dalam watak utama, manakala Rajinikanth dilihat dalam kameo lanjutan sebagai Moideen Bhai.Filem ini mempunyai tema yang bagus namun dengan kehadiran cameo Rajinikanth, filem ini tidak mungkin mencapai kutipan yang memberangsangkan.

Memberi penarafan dua setengah bintang kepada filem itu, dia menulis, “Adalah agak berani Aishwarya Rajinikanth untuk membuat Lal Salaam kerana ia mempunyai potensi untuk menimbulkan kontroversi memandangkan subjek sensitif dan politik semasa. Pasukan Thiru yang semuanya beragama Hindu dipanggil India, dan pasukan Samsu yang beragama Islam dipanggil Pakistan. Dan mereka bergaduh. Tidak ada kehalusan di sini.”

Dengan Lal Salaam, Aishwarya Rajinikanth kembali ke kerusi pengarah selepas berehat selama tujuh tahun. Rajinikanth kali terakhir membintangi filem blockbuster hit Jailer, yang merupakan antara filemnya yang mendapat kutipan tertinggi.

Check Also

Filem Banglo Seksyen 12

Filem Banglo Seksyen 12 yang dihasilkan khusus bagi memberi sokongan kepada filem tempatan diterbitkan oleh …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *