Filem Nota Gandingkan Maya Karin Dengan Hans Isaac

Filem Nota merupakan filem pertama terbitan 42nd Pictures. Filem ini dibintangi oleh Maya Karin dan Hans Isaac Ia adalah sebuah filem yang mempamerkan keindahan alam semulajadi negeri Sarawak. Di samping lokasi pengambaran yang menarik di Taman Negara Bako, ia juga memperlihatkan gaya kehidupan dan budaya di negeri Sarawak. Lokasi istimewa ini akan mampu menarik minat orang ramai untuk melancong ke negeri Sarawak.

Nota Poster

Tempoh penggambaran filem ini mengambil masa selama 26 hari bermula dari April sehingga Mei 2013. Di samping itu juga terdapat babak-babak menarik yang di rakam dengan menggunakan helikopter.

Filem Nota mengisahkan Kamal dan Erin adalah sepasang suami isteri yang telah lama menghadapi masalah rumah tangga kerana gagal untuk mendapatkan zuriat, akibatnya mereka jarang berkomunikasi. Ketika ulangtahun perkahwinan yang ke-10, mereka memilih untuk bercuti ke Taman Negara Bako di mana Kamal telah melamar Erin, 10 tahun yang lalu. 

HANS&MAYA

Ketika perjalanan mereka ke Bako, Erin tak sengaja terjumpa nota yang ditulis Kamal yang membayangkan dia akan mengakhiri semuanya di puncak tebing. Erin berasa sangat bersalah dengan situasi berkenaan. Selepas itu Erin mendapat tahu bahawa Kamal mempunyai hubungan sulit dengan wanita lain dan sekarang ini telah mengandung anak Kamal.

Dalam keadaan sedih dan tertekan, antara cinta dan benci, Erin merancang satu pembunuhan dengan menggunakan nota itu menjadi bukti yang kuat untuk dirinya. Rancangannya tergendala dengan kehadiran Jemat, seorang pembawa bot yang membawa mereka ke kawasan Taman Negara Bako.

vlcsnap-2015-06-02-10h14m26s17

Filem Nota bakal ditayangkan di pawagam pada 13 Ogos 2015 ini. Ia membariskan pelakon handalan tanahair seperti Maya Karin, Hans Isaac, arwah Ramli Hassan dan Rin Izumi. Pihak produksi mendedikasikan filem ini khas buat arwah Ramli Hassan sebagai mengenang filem lakonan terakhir beliau. Jangan lupa saksikan filem arahan Yasu Tanaka, genrenya ialah ‘phychological thriller’, misteri dan jenayah.

Check Also

GUESS! ONEW FANMEETING 2024 IN MALAYSIA

Masa yang ditunggu-tunggu hampir tiba. Selepas 16 tahun dalam industri hiburan Korea Selatan, ini adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *