Filem ‘Oh Mak Kau!’ (O.M.K) – Gabungan Pelawak Senior & Baru

Filem yang diterbitkan oleh Star Scope Production Sdn Bhd ini bukan saja menampilkan Ain sebagai pengarah malahan Ain juga merupakan penerbit bersama dan turut membintangi filem ini. Dengan kos sebanyak 1.7 juta dan mengambil masa penggambaran selama 23 hari di sekitar Rawang, Gombak dan Kuala Lumpur, Ain bergelut membahagikan dirinya kepada tiga peranan penting namun usahanya berbaloi dengan meletakkan Jep dan Shuib Sepahtu sebagai teraju utama yang umumnya mengetahui kekuatan mereka dalam melontarkan komedi kepada penonton.

Tidak henti di situ, Ain cuba memanupulasikan karektor Abon yang tampil serius menerusi filem ini. Begitu juga dengan penampilan Didie Alias dan Syamsul Yusof yang dilihat mampu mencuri perhatian penonton.

Filem yang berkisarkan dua beradik, Sam dan Mun dengan trademark mereka, ‘kemas balik selepas mencuri’ sering mencetuskan kemarahan ibu mereka. Segalanya berubah dengan kedatangan Que, seorang wanita yang berjaya mencuri hati mereka berdua. Namun Que sebenarnya mempunyai misi tersendiri yang akhirnya menjebakkan kesemua karektor-karektor di dalam filem ini.

Walaupun terselit elemen aksi dalam komedi, filem ini masih bersifat santai yang mana tidak membebankan pemikiran penonton yang sememangnya inginkan hiburan dan mesej ringkas dari sesebuah filem komedi itu. Cetusan idea filem ini juga telah menarik minat Naza World Sdn Bhd untuk menaja penggunaan motor-motor dalam filem ini selain sebuah motor untuk peraduan yang dianjurkan oleh pihak produksi filem ini.

Filem ini telah pun menemui penonton pada 16 Mei,ia turut menampilkan Wan Maimunah, Yassin Elias, Faiz Raja Lawak, Yank Kassim dan muka baru seperti Aida AF dan Kay AF serta ramai lagi.

 

Check Also

HONOR Malaysia Bakal Lancar Empat Produk Baharu Pada 22 April

HONOR Malaysia akan memperkenalkan empat peranti baharu di acara MAGICal Ria Raya pada 22 April …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *