Filem SUAMIKU, ENCIK PERFECT 10

Stills_000037

Bagi membuka tirai tahun 2015, Astro Shaw dan Global Station bakal menampilkan sebuah filem terbaru berjudul ‘SUAMIKU, ENCIK PERFECT 10!’ (“SEP10”) yang akan menemui para penonton di layar perak pada 22 Januari 2015. Satu majlis Tayangan Perdana dan Sidang Media diadakan di Golden Screen Cinema (GSC), Pavilion, Kuala Lumpur yang telah dihadiri oleh ramai penggiat industri perfileman tanah air selain selebriti terkenal.

Filem yang diadaptasi dari novel ‘Suamiku, Encik Perfect 10!’ ini telah mendapat sentuhan dari pengarah berkaliber, Mohamed Feroz Abdul Kader dan nukilan skripnya pula oleh PGR’s Team, Sako Jr dan Chinta Nadeesha. Kemunculan filem bergenre romantik drama ini menggabungkan barisan pelakon mantap seperti Aaron Aziz, Lisa Surihani, Syazwan Zulkifly, Raja Ilya, Normah Damanhuri, Jasmin Hamid dan Jehan Miskin.

Stills_000072

Filem ini merupakan gandingan kedua Aaron Aziz dan Lisa Surihani, selepas filem blokbuster, “Ombak Rindu” yang ditayangkan pada tahun 2011 dan juga menamatkan penantian buat peminat Aaron Aziz yang merindukan lakonan beliau dalam filem bergenre romantis di layar perak.

Padat dengan lakonan mantap dan dendangan lagu yang cukup merdu, filem ini dijangka dapat menghilangkan dahaga penonton tempatan yang merindukan filem romantis lagi membelai jiwa. Sebuah lagu gandingan hebat Dato’ Siti Nurhaliza dan penyanyi dari seberang, Cakra Khan bertajuk “Seluruh Cinta” telah dipilih menjadi lagu tema filem SEP10. Menariknya lagi, kedua-duanya sanggup hadir memeriahkan Malam Tayangan Perdana bagi menghiburkan tetamu undangan dengan lagu terbaru mereka ini. Selain itu, lagu ciptaan Aepul Roza dan nyanyian Drama Band, “Cubaan” turut mewarnai filem romantis ini sebagai latar muzik bagi beberapa babak.

Stills_000063

Sinopsis Pendek

Aleeya Azmeen (Lisa Surihani) dan Zarief Danial (Aaron Aziz) bertemu di dalam kapal terbang ketika dalam perjalanan pulang dari London ke Malaysia. Pertolongan ikhlas Zarief bagi meringankan beban Aleeya telah membibitkan rasa cinta di antara mereka berdua. Keegoan Aleeya menghalang cinta Zarief untuk terus berputik walaupun mereka ditakdirkan bersama. Mungkinkah kemesraan mereka akan berkekalan selamanya atau bersifat sementara?

Sinopsis Lengkap

Kisah Suamiku, Encik Perfect 10! bermula apabila satu pertemuan yang tidak diduga di antara seorang pelajar perubatan iaitu Aleeya Azmeen dan Zarief Danial, seorang ahli perniagaan ketika mereka sama-sama dalam penerbangan pulang dari Heathrow, London ke KLIA, Malaysia. Pertemuan itu akhirnya membawa mereka menjadi pasangan suami isteri. Namun, perkahwinan itu hanya lakonan semata-mata bagi mengaburi mata keluarga Aleeya dari mengetahui tentang kisah sebenar yang disimpannya.

Check Also

MASING MASING VERSI TRADISIONAL,ERNIE ZAKRI DI KELAS TERSENDIRI

Lagu Masing Masing nyanyian penyanyi terkenal Ernie Zakri terus mendapat sambutan hangat bukan saja dalam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *