Gandingan Sulung FATIYA LATIFF & FATTAH AMIN Dalam Drama “BENCINTA’

BENCINTA_PIC_4aMenyusuli “Tabir Zulaikha”, saksikan drama bersiri terbaharu, “Bencinta” terbitan Zeel Production yang menampilkan barisan pelakon popular tanah air iaitu Fatiya Latiff, Fattah Amin, Bella Dally, Erwin Dawson, Nazeera Sardi, Dato’ Eizlan Yusoff dan Amy Mastura bermula 31 Mac 2015, setiap hari Selasa hingga Khamis, pukul 10.00 malam di TV3.

Drama bersiri 15 episod ini ialah arahan Shuhaimi Lua dan nukilan skrip oleh Mufid Suhaimi mengisahkan tentang Nabil (Fattah Amin) yang menjadi anak yatim piatu selepas ibunya meninggal dunia pada usia 10 tahun. Mak saudaranya, Maimunah (Sabrina Ali) telah menghantar Nabil ke rumah anak yatim kerana menganggapnya sebagai seorang yang sial. Di sana, Nabil berkawan rapat dengan Aishah (Bella Dally) dan Ikmal (Azri). Sifat kepimpinan Nabil terserlah sejak kecil.

BENCINTA_PIC_13aSelepas setahun, Nabil menjadi anak angkat kepada Majid (Dato’ Eizlan Yusof) dan Maria (Amy Mastura) yang tidak dikurniakan cahaya mata setelah sekian lama berkahwin. Walaupun hanya anak angkat, Nabil ditatang seperti minyak yang penuh oleh Maria. Majid pula sering membawa Nabil ke pejabatnya kerana mahu mendidiknya sebagai waris syarikatnya sejak usia muda lagi.

Tidak lama kemudian, Maria telah mengandung. Malangnya, Maria meninggal dunia selepas melahirkan seorang bayi perempuan yang dinamakan Nabila (Fatiya Latiff). Maria telah meninggalkan amanat kepada Nabil supaya menjaga Nabila dan mengahwini Nabila apabila mereka berdua dewasa nanti.

Nabil menjaga Nabila dengan penuh kasih sayang. Namun, sikap Nabil yang terlalu mengongkong telah menyebabkan Nabila mula memberontak dan bencikan Nabil. Lalu, Nabila yang mendahagakan kebebasan telah membuat keputusan untuk melanjutkan pelajaran di luar negara. Nabil tidak bersetuju tapi dia terpaksa akur kerana Majid telah memberikan kelepasan kepada Nabila.

BENCINTA_PIC_9aNabila mengambil jurusan perniagaan kerana dia mahu mengambil alih perniagaan ayahnya dari jatuh ke tangan Nabil. Nabila telah bercinta dengan Adam (Erwin Dawson) namun mereka terpaksa berpisah apabila Adam dipanggil pulang oleh keluarganya selepas tamat pengajian. Nabila dan Adam berjanji akan jumpa di Malaysia dan tidak akan putus hubungan.

Nabil berjumpa semula dengan Aishah dan Ikmal. Aishah masih memendam perasaan terhadap Nabil. Aishah mengambil peluang memenangi hati Nabil selepas berjaya mendapat jawatan sebagai pembantu peribadi kepada Nabil. Kemunculan Natasya (Nazeera Sardi) sebagai klien Nabil telah menggugat perasaan Aishah. Natasya seorang wanita korporat yang lincah, tidak segan silu menggoda Nabil walaupun dalam urusan rasmi.

Selepas tamat pengajian, Nabila pulang dengan tekad dan azam baharu. Suasana di rumah sudah berbeza kerana Nabil yang lebih berkuasa. Nabil yang mengatur semua urusan memandangkan Majid sudah uzur. Nabila hanya bersabar dengan Nabil demi menjaga hati ayahnya. Kebencian Nabila terhadap Nabil bertambah apabila hanya diberikan jawatan biasa dalam syarikat ayahnya.

Poster BencintaPertemuan semula Adam dan Nabila membibit semula cinta mereka. Nabila sering pulang lewat. Majid mula risau dan mahu Nabil mengawal cara hidup Nabila. Majid ingin menyatukan Nabil dan Nabila. Nabila terima Nabil dengan berat hati kerana tidak ingin syarikat keluarganya menjadi milik mutlak Nabil sekiranya dia tidak berkahwin dengan Nabil.

Selepas berkahwin, Nabila masih berjumpa dengan Adam tanpa menghiraukan perasaan suaminya. Nabil telah menyiasat tentang Adam. Akhirnya, Nabil menunjukkan bukti bahawa Adam telah berkahwin dan mempunyai dua orang anak. Walaupun begitu, Nabila tetap bersikap dingin terhadap Nabil malah dia berpihak kepada Adam yang terpaksa berkahwin demi menyelamatkan syarikat ayahnya.

Nabil dan Nabila sering bertengkar pasal Adam. Nabila pula menyerang Nabil kerana Natasya sering mendampingi Nabil. Suatu hari, Nabila yang tidak dapat mengawal kemarahannya telah mengatakan syarikat tidak memerlukan Nabil kerana dia boleh uruskan sendiri. Oleh kerana tercabar dengan kenyataan Nabila, Nabil telah meletak jawatan dan menghilangkan diri.

Apakah Nabila akan bahagia selepas Nabil mengundurkan diri? Apakah yang akan berlaku seterusnya? Saksikan drama bersiri terbaharu ini menerusi slot Samarinda lakonan Fatiya Latiff (Nabila), Fattah Amin (Nabil), Bella Dally (Aishah), Erwin Dawson (Adam), Nazeera Sardi (Natasya), Dato’ Eizlan Yusof (Datuk Majid) dan Amy Mastura (Datin Maria) bermula 31 Mac 2015, setiap hari Selasa hingga Khamis pukul 10.00 malam di TV3.

Layari laman web www.tv3.com.my serta Facebook & Twitter TV3Malaysia untuk mendapatkan berita terkini. Penonton yang terlepas menyaksikan drama bersiri ini boleh menontonnya melalui laman sesawang Tonton di www.tonton.com.my.

Check Also

GUESS! ONEW FANMEETING 2024 IN MALAYSIA

Masa yang ditunggu-tunggu hampir tiba. Selepas 16 tahun dalam industri hiburan Korea Selatan, ini adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *