Hans dan Ac Mizal Berdamai Selepas 8 Tahun

IMG_8973Selepas lapan tahun berlalu, teater Baik Punya Cilok menjadi pentas penyatuan semula persahabatan antara pelakon dan penebit, Hans Isaac dengan pengacara popular, Datuk AC Mizal.

Kedua sahabat baik ini mengambil haluan masing-masing selepas berlakunya perselisihan faham sejak teater Cuci The Muzikal 2 yang pernah dipentaskan pada tahun 2011.

Kata AC, kematangan membuatkan mereka kini bersedia untuk menjalinkan semula persahabatan.”Pada mulanya saya terfikir sama ada Hans sudi untuk berbaik semula selepas apa yang berlaku.

Namun, saya bersyukur dia sendiri mempunyai rasa yang sama untuk kami berbaik semula. Saya tak sangka dia dengan rendah diri meminta maaf dan kami berbaik semula,” katanya ketika di temui pada sidang media Teater Baik Punya Cilok bertempat di Istana Budaya, Kuala Lumpur, hari ini.

IMG_8971Dalam pada itu, Hans juga menyatakan sejak dua tahun lalu dia mula berpegang pada prinsip memaafkan dan tidak mahu bermusuhan dengan sesiapa walaupun orang itu adalah individu itu mahu menegur atau tidak suka dengannya.

“Sejak dua tahun lalu saya sudah mula berpengang pada prinsip saya tidak mahu bermusuh dengan sesiapa tak kiralah sama ada orang itu suka atau tidak pada saya.

“Di atas prinsip ini sudah tiba masanya untuk saya bertemu AC dan kami berbincang. Tambahan Awie dan Afdlin memberi sokongan.”Saya pun rindukan momen kami berempat bersama kembali macam dulu,” katanya yang turut meluahkan rasa syukur kerana persengketaan mereka telah terlerai.

Sementara itu, gandingan empat sahabat iaitu Hans, AC, Afdlin dan Awie akan menjayakan teater Baik Punya Cilok yang akan dipentaskan pada 25 April sehingga 1 Mei nanti di Istana Budaya.

Harga tiket bermula dari RM55, RM85, RM110, RM140, RM160 dan RM190.

*Sumber – MalaysianDigest

Check Also

Roh dan Fitrah Bakal Diterjemahkan Menerusi Konsert “Oh Irama Oh Nyawa Kugiran Wak Jeng”

Usah di nilai pada nama yang tampak tidak begitu komersil, tetapi hargailah dan pandanglah pada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *