HEITECH Bersedia Menerajui Transformasi Digital untuk Pertumbuhan Kewangan yang Mampan

HeiTech Padu Berhad (HeiTech atau Kumpulan) bersedia untuk mempercepatkan pertumbuhan, menerajui transformasi digital merentasi pelbagai industri melalui penyelesaian digital holistiknya.

Syarikat ini berhasrat untuk menjadi rakan teknologi yang dipercayai dengan mengintegrasikan teknologi canggihnya seperti keselamatan siber, pengkomputeran awan, dan kecerdasan buatan, yang boleh diandalkan oleh pelanggan untuk berkembang maju dalam era digital ini dan akhirnya menjadi Syarikat Teknologi Digital menjelang 2030.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Salmi Nadia Mohd Hilmey
Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Salmi Nadia Mohd Hilmey

Berucap pada Mesyuarat Agung Tahunan ke-29 HeiTech secara maya, Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Salmi Nadia Mohd Hilmey berkata, “Kami telah memperhalusi tumpuan kami terhadap perniagaan teras dan gembira dengan keputusan positif yang dicapai walaupun dalam persekitaran operasi yang mencabar. Membina momentum ini, kami akan terus memajukan strategi korporat kami, mengubah HeiTech dengan mempelbagaikan lagi tawaran produk kami dan meningkatkan pendigitalan operasi kami.”

“Kami telah berkembang daripada penyepadu sistem dan penyedia infrastruktur terurus kepada penyedia produk dan perkhidmatan teknologi digital. HeiTech telah mengembangkan tawaran dan kawasan pasarannya melalui penciptaan produk dan penyelesaian dalaman yang sesuai dengan asas transaksi dan pasaran massa, termasuk penyelesaian tempat letak kereta pintar, e-kenali pelanggan anda (e-KYC), gerbang pembayaran, serta aplikasi pintar untuk majlis tempatan, koperasi, penyelesaian pengurusan sekolah dan portal pengajaran”.

HeiTech baru-baru ini mengumumkan prestasi kewangan yang lebih kukuh pada suku pertama berakhir 31 Mac 2024 (S1 2024) berbanding tempoh yang sama tahun lepas. Bagi S1 2024, Kumpulan melaporkan keuntungan sebelum cukai (“PBT”) sebanyak RM501,000 dan keuntungan selepas cukai (“PAT”) sebanyak RM231,000.

Ini menandakan peningkatan yang ketara berbanding suku yang sama pada tahun sebelumnya, yang mencatatkan kerugian sebelum cukai sebanyak RM3,168,000 dan kerugian selepas cukai sebanyak RM3,344,000.

Kumpulan kekal kukuh dalam sektor awam dan swasta, memperoleh kontrak baharu dengan Jabatan Pengangkutan Jalan, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup, Kementerian Kesihatan, dan Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia dan lanjutan kontrak dengan Jabatan Imigresen Malaysia. Kontrak ini mencerminkan kekuatan Kumpulan dalam mengurus projek infrastruktur berskala besar dan kritikal serta menunjukkan keupayaannya untuk menyampaikan penyelesaian komprehensif merentasi pelbagai sektor.

Check Also

Inilah Cara Menjadi Hebat dengan Siri Galaxy A

Samsung Galaxy A55 dan Galaxy A35 5G hadir dengan ciri-ciri terbaik seperti Samsung Knox Vault …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *