Rindu Pada Kak Pah

Datuk Sharifah Aini atau Kak Pah merupakan antara individu yang banyak menyumbang jasa didalam indusri hiburan tanah air. Beliau mula menceburi bidang seni ini sejak dari tahun 1970-an lagi. Kerjaya Kak Pah bermula apabila beliau menjadi juara pada Pertandingan Bintang RTS di Singapura pada tahun 1968.

Banyak lagu Kak Pah yang Mak Esah suka. Tapi antara yang paling Mak Esah suka ialah lagu “Seribu Mawar”. Sangat-sangat merdu suara Kak Pah dalam lagu ni. Bagi yang tak pernah dengar lagu ni, boleh cari kat Youtube.

Baru-baru ini Kak Pah yang juga merupakan mentor dalam rancangan Mentor musim ke-5 yang dianjurkan oleh TV3 untuk tahun 2011 telah merakamkan program MENTOR RAYA. Bagi yang merindui Kak Pah, saksikanlah beliau bersama-sama dengan peserta Mentor dan juga artis-artis yang lain didalam rancangan istimewa MENTOR RAYA yang akan disiarkan pada 11 September 2011, Jam 9.00 malam, semestinya di TV3.

[media-credit name=”Datuk Sharifah Aini” align=”aligncenter” width=”600″][/media-credit]

Check Also

Dato' Khadijah Ibrahim menghadiri acara eksklusif AIGNER di IOI City Mall Kuala Lumpur.

AIGNER MERAIKAN DATO’ KHADIJAH IBRAHIM DALAM ACARA EKSKLUSIF DI KUALA LUMPUR

Jenama barangan kulit mewah dari Jerman, AIGNER, meraikan penyanyi legenda tanah air, Dato’ Khadijah Ibrahim, …

IKLIM, SYJ Giegiel dan Meditasi di Teruntum Rock Festival 2026

TERUNTUM ROCK FESTIVAL 2026 BAKAL GEGARKAN KUANTAN

Kuantan bakal menjadi tumpuan peminat muzik rock apabila Teruntum Rock Festival 2026 menghimpunkan barisan legenda …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *