Konsert DUO Lagenda Gabungkan DATUK M NASIR & DATUK JAMAL ABDILLAH

Lagu Ghazal Untuk Rabiah duet dua legenda muzik tempatan, Datuk M Nasir dan Datuk Jamal Abdillah adalah antara lagu terbaik pernah dirakamkan dalam arena muzik tanah air.

Lagu yang dipetik daripada album Jamal berjudul Suratan Kasih pada 1995 itu turut diangkat sebagai juara dalam Anugerah Juara Lagu 1997.

Tidak dinafikan paduan suara mereka bagi lagu ciptaan M Nasir dan lirik oleh Cenderawasih ini cukup serasi. Jamal yang sinonim dengan muzik pop dan M Nasir dengan irama Nusantara, rock serta pop adalah gabungan yang mampu menghasilkan magis.

Kali ini, M Nasir dan Jamal bakal digabungkan dalam Konsert Duo Legenda pada 20, 21, 22 dan 23 Disember ini. Ia juga pertama kali menyaksikan M Nasir dan Jamal digabungkan dalam dalam satu konsert di atas pentas bertaraf dunia dan diringi 21 pemuzik pemuzik profesional di bawah Pengarah Muzik yang tidak asing lagi iaitu Raja Sham bin Raja Sari.

Konsert selama empat malam yang dibawa khas oleh Shapadu ini akan berlangsung di Panggung Sari, Istana Budaya, Kuala Lumpur bermula jam 9 malam.

Konsert berdurasi selama dua jam ini bakal menyaksikan mereka membawa lapan lagu popular dan evergreen masing-masing.

Jamal akan membawa lagu-lagu seperti Penghujung Rindu, Takdir Penentu Segala, Bicara Cinta, Di Sudut Kamar Hati, Deru, Mana Teman Seperjuangan, Di Sebalik Cinta dan Kau Lupa Janji, manakala M Nasir dengan lagu Hati Emas, Gerhana, Perjuangan, Sekuntum Bunga Plastik, Sesat Di Kuala Lumpur, Kolar Biru, Mustika dan Keroncong Untuk Ana.

Mereka juga bakal berduet dalam empat lagu iaitu Kepadamu Kekasih, Kiambang, Malam dan sudah pastinya Ghazal Untuk Rabiah.

Selain kekuatan vokal dan lagu-lagu malar hijau, konsert ini juga menjanjikan kepuasan buat penonton dengan penggunaan skrin LED, ‘stage mobile’ dan kesan khas untuk mood lagu.

Selain itu, konsert ini juga akan menampilkan penyanyi dari Australia yang mula mencipta nama di sini iaitu Cassidy La Creme

Penyanyi yang fasih berbahasa Melayu ini popular di YouTube apabila video dia menyanyikan lagu Ombak Rindu ditonton lebih 1.1 juta pelayar YouTube.

Cassidy juga akan berduet dengan M Nasir dalam lagu Dua Insan serta Sandar Pada Kenangan bersama Jamal. Selain itu, dia juga akan menyanyi solo menerusi lagu Derita Cinta.

Binjamal Event merupakan penerbit konsert , manakala En Rosnan selaku Pengarah Konsert.

Segala urusan promosi bagi konsert ini dijayakan oleh Mewah Event Management dan Sinar Fm sebagai radio rasmi konsert tersebut.

Tiket-tiket berharga RM1,000 (Golden Seat/VVIP), RM558, RM458, RM358, RM258 dan RM158 boleh dibeli menerusi www.ilassotickets.com atau hubungi 03-21706333.

Check Also

Roh dan Fitrah Bakal Diterjemahkan Menerusi Konsert “Oh Irama Oh Nyawa Kugiran Wak Jeng”

Usah di nilai pada nama yang tampak tidak begitu komersil, tetapi hargailah dan pandanglah pada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *