Saturday , February 4 2023

Konsert KEMBARA Panorama Jingga : 1444 Hijrah

Lapan tahun bukan jangka masa yang sekejap untuk sebuah rindu yang meranum.Terakhir, pada tahun 2014 kumpulan Kembara muncul dengan sebuah konsert di kota Kuala Lumpur.Kemudian dengan konsert yang meninggalkan 1001 kenangan itu, turut berbekas kerinduan terhadap lagu-lagu rakyat serta perjuangan mereka itu.

Untuk tahun ini, Shiraz Projects Sdn Bhd memikul tanggungjawab melunaskan kerinduan tersebut dengan membawakan KONSERT KEMBARA PANORAMA JINGGA: 1444 HIJRAH pada 31 Julai 2022 bertempat di Dewan Plenari, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC).

Bakal bermula pada pukul 8.30 malam, konsert yang menghimpunkan tenaga dan kehebatan Dato’ M.Nasir (vokal), Zoul (gitar utama, vokal), Rahman Suri (bass), Shahrum Basiron (dram) dan Md Shah Othman (keyboard) itu akan turut mengheret penonton ke suatu dimensi masa bersama lagu-lagu berjiwa besar mereka.

Menurut Shirazdeen Karim selaku Ketua Pengarah Eksekutif Shiraz Projects, sudah lama pihaknya mengimpikan untuk bekerjasama dengan kumpulan yang terkenal dengan lagu-lagu seperti Hati Emas dan Ekspres Rakyat akhirnya bakal terlaksana juga pada Julai ini.

“Perbincangan dan perancangan konsert ini sudah bermula sebelum pandemik lagi dan kami akur dengan keadaan yang melanda. Untuk tahun ini, kami sangat bersemangat untuk membawakan lagu￾lagu Kembara berkumandang di dewan berprestij iaitu Dewan Plenari. Pastinya Kembara akan memberikan sebuah persembahan yang bertenaga dengan untaian lagu-lagu mereka yang cukup nostalgik dan ikonik untuk para pendengar.

“Mengapa konsert ini diberi judul Kembara Panorama Jingga : 1444 Hijrah? Para peminat setia pasti tahu namun untuk sebuah kepastian dan ‘surprise’ yang lebih menyenangkan, penonton wajib datang ke konsert ini kelak,” tambah Shiraz memberikan ‘hint’ tentang sesuatu yang bakal terjadi di konsert itu kelak.

Tiket-tiket berharga RM860 (Meet and Greet), RM460 (Diamond), RM360 (Platinum), RM260 (Gold),RM200 (Silver) dan RM160 (Bronze) akan mula dijual pada 2pm, 10 June 2022. Peminat-peminat Kembara juga boleh membeli T-shirt eksklusif apabila membeli tiket konsert di laman web www.myticket.asia.

Shiraz Projects mengharapkan para peminat Kembara khususnya akan mendukung konsert ini.Melihatkan sokongan yang diberikan kepada selebriti tanah air yang muncul dengan pelbagai konsert tahun ini, Shiraz malah yakin konsert ini memang ditunggu-tunggu.

Konsert Panorama Jingga 1444 tesebut disifatkan akan mengubat rindu peminat Kembara di zaman 80an dan akan juga memberi peluang kepada generasi baharu untuk mengenali muzik Kembara dengan akrab lagi dengan persembahan ‘live’ yang bertenaga yang bakal mereka bawakan.

Jangan lepaskan momen dan lakaran sejarah yang bakal tercipta kelak dengan tandakan kalendar anda dengan konsert hebat ini.

KONSERT KEMBARA PANORAMA JINGGA: 1444 HIJRAH merupakan konsert satu malam sahaja ini dianjurkan oleh Shiraz Projects Sdn Bhd.Pihak Shiraz Projects berterima kasih kepada PENJANA, KKMM dan MyCreative kerana memberi sokongan kerana tanpa sokongan dari mereka adalah sukar untuk melaksanakan konsert dalam skala besar di kala industri baru beransur pulih dari pandemic Covid-19. Terima kasih juga diucapkan kepada rakan media SIAR untuk konsert ini.

KEMBARA: KONSERT PANORAMA JINGGA 1444

Tarikh : 31 Julai 2022, Ahad

Venue : Dewan Plenari, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur

Laman Web : www.shirazprojects.com

Harga tiket : RM860 (Meet & Greet)

RM460 (Diamond)

RM360 (Platinum)

RM260 (Gold)

RM200 (Silver)

RM160 (Bronze)

Tiket : www.myticket.asia

Contact : 03 86050196

Info Hotline : 012 256 0082

Facebook : shirazprojects

Instagram : shirazprojects

Hashtag : #KEMBARAPANORAMAJINGGA1444HIJRAH

Disokong oleh : PENJANA, KKMM dan MyCreative

Rakan Media : SIAR

Tiket Rasmi : MyTicket

Check Also

Maksim pentaskan persembahan piano solo sempena jelajah The COLLECTION di Kuala Lumpur

Pemain piano terkenal, Maksim Mrvica bakal mengadakan persembahan solo di ibu kota buat satu malam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *