Friday , February 23 2024
SEPAHTU

Maharaja Lawak Mega 2014

maharaja-lawak-mega

10 Layak Secara Automatik, 16 Perlu Lalu Kerusi Panas. Diakui sebagai pentas terulung yang mengangkat kehebatan pemain komedi terbaik di rantau ini, Maharaja Lawak Mega 2014 kembali dengan menampilkan barisan peserta dan kolaborasi terbaru untuk edisi kali ini. Program yang bersiaran pada setiap hari Jumaat, 10.00 malam bermula 14 November 2014 diAstro Warna (Saluran 132) dalam pakej Mustika juga Mustika HD (Saluran 134) dan Astro on-the-go (Warna).

Maharaja Lawak Mega 2014 bakal menyaksikan persaingan yang amat sengit di kalangan pemain komedi profesional terbaik yang masing-masing mempunyai portfolio seni yang mengagumkan dalam bidang ini.

Seramai 10 barisan pelawak telah berjaya menempah tiket awal untuk beraksi secara automatik di Maharaja Lawak Mega 2014. Mereka terdiri daripada kumpulan yang menggelarkan diri mereka SEPAHTU, SHIRO, BOCEY, VIRUS, NABIL, COMEY, JALOR, SAYOT, KEPOH dan SYJ.

Manakala bagi 16 buah kumpulan lain, mereka perlu menggandakan usaha sebelum mampu menempatkan diri dalam persaingan Maharaja Lawak Mega 2014. Mereka perlu melalui satu ujian di Kerusi Panas MLM yang akan disiarkan pada hari Jumaat, 31 Oktober & 7 November 2014 jam 10.00 malam. Hanya empat peserta akan dipilih oleh juri profesional untuk melengkapkan seramai 14 peserta Maharaja Lawak Mega 2014.

Mereka adalah kumpulan yang menggelarkan diri mereka EKZOS, MAMU, SAKAN, SAMURAI, CAK, SPARK, QTARO, TOKEN, CHILOK, BADBOY, ZERO, GLORY, SHAKE, GAP2, JBOND dan WALA.

Nizam menambah, “Sama seperti penganjuran sebelum ini, barisan peserta Maharaja Lawak Mega 2014 merupakan yang terbaik pernah dihimpunkan dalam sebuah pertandingan komedi di saluran ini. Kami juga yakin bahawa para peserta yang terlibat pada musim ini bukan sekadar mengejar hadiah kemenangan semata-mata, namun penglibatan mereka adalah demi memartabatkan bidang komedi ke satu lagi tingkat yang dihormati”.

Pihak Astro Warna turut mengumumkan bahawa Juara Maharaja Lawak Mega 2014 bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM500,000. Manakala sistem pemarkahan dikekalkan 70% markah oleh juri tetap dan 30% daripada undian penonton. Selain itu, Dato’ AC Mizal juga diumumkan kekal sebagai pengacara untuk Maharaja Lawak Mega 2014.

Para peminat boleh mengikut perkembangan terkini menerusi laman sosial Facebook dan Twitter (@maharajalawakmega) serta akaun Instagram @AstroGempak atau terus melayari laman web rasmi di www.maharajalawakmega.com.my untuk segala maklumat dan eksklusif Maharaja Lawak Mega 2014.

Astro turut meneruskan aplikasi permainan percuma kepada pengguna telefon pintar Android dan IoS iaitu ‘Mana Naga?’ dengan kemaskini terbaru fasa ketiga yang menawarkan permainan yang lebih menarik sempena Maharaja Lawak Mega 2014 pada bulan Disember nanti. Melalui aplikasi ini, pengguna berpeluang menyertai peraduan yang dianjurkan dan merebut pelbagai hadiah yang disediakan.

“Kami turut berbesar hati mengumumkan kehadiran buat julung kalinya kehadiran Oppo Smartphone yang akan membawakan Maharaja Lawak Mega 2014. Kami juga turut mengalu-alukan Kit Kat sebagai Penaja Utama serta Adabi sebagai Penaja Bersama. Selain itu, Radio ERA fm menerusi JoHaRa Pagi ERA dan SINAR fm menerusi Santai Sinar akan terus menyokong Maharaja Lawak Mega 2014,” ujar Nizam.

Barisan EMPAT (4) juri tetap untuk musim ini hanya akan dapat diketahui pada hari Jumaat, 14 November 2014 jam 10.00 malam di Astro Warna (Saluran 132) dalam pakej Mustika juga Mustika HD (Saluran 134) dan Astro on-the-go (Warna).

Check Also

Kisah Tiga Sahabat Dalam MONEY NO ENOUGH 3

Wang tidak pernah cukup! Kisah MONEY NO ENOUGH 3 mengisahkan tentang tiga sahabat baik dari …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *