Friday , February 23 2024

Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman Di Antara Koperasi Perniagaan Guru-Guru Muar Berhad & Goter Aqua X Sdn Bhd

Pihak Goter Aqua X Sdn Bhd memeterai perjanjian memorandum persefahaman dengan Koperasi Perniagaan Guru-Guru Muar Berhad bagi mengembangkan lagi perniagaan aktiviti-aktiviti Sukan lasak air dan darat dibawah jenama Aqua X Sports Village. Di antara aktiviti-aktiviti yang disediakan oleh pihak Aqua X Sports Village adalah seperti Jetski, Go-cart, ATV, basikal elektrik dan banyak lagi. Goter Aqua X juga bakal mencipta Go-Kart Elektrik pertama Malaysia pada tahun 2022.

Memorandum Persefahaman (MOU) ini dimeterai di antara Pengarah Urusan, Kapt. Muhammad Hafiz Bin Hussein yang mewakili Goter Aqua X Sdn Bhd dan Pengerusi, En.Abdul Fadzil Bin Hussin mewakili Koperasi Guru-Guru Muar Berhad di Amerald Resort Hotel di Desaru, semalam.Perjanjian ini juga disaksikan oleh Pengurus Besar Amerald Resort Hotel, Mr.Kelvin Lim dan Pengarah Majlis Sukan Negeri Johor En. Nor Syazlan bin Abd. Razak.
Menerusi perjanjian ini, pihak Koperasi Perniagaan Guru-Guru Muar Berhad bakal melabur sekitar RM1 juta hingga RM2 juta di dalam 4 fasa. “Pihak Koperasi mungkin melabur sekitar RM250,000 untuk fasa pertama yang bakal bermula tidak lama lagi,” ujar En Abdul Fadzil.
“Pihak Koperasi memilih untuk melabur serta berkerjasama dengan pihak Goter Aqua X kerana mereka mempunyai kepakaran di dalam bidang aktiviti-aktiviti Sukan lasak darat dan air,” tambahnya lagi.

Buat masa ini pihak Goter Aqua X menjadi penasihat dan pengendali untuk aktiviti-aktiviti Sukan lasak air dan darat di Amerald Resort Hotel Desaru dan Forest City, Johor. Perancangan seterusnya adalah mengembangkan cawangan ke Gamuda Cove, Selangor dan telah menandatangani kontrak bersama Rangkaian Hotel Seri Malaysia untuk menyediakan aktiviti aktiviti Sukan di lokasi mereka.

Check Also

THE SECOND PUTRAJAYA WUSHU CHAMPIONSHIP UNCOVERS MORE WORLD BEATERS FROM UPCOMING JUNIORS!

The 2023 Putrajaya Wushu Championship was staged successfully at the Midpoint Shopping Centre in Pandan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *