Menu Rahmah Di Perkenalkan Di MM Bistro Penang Nasi Kandar

MM Bistro Penang Nasi Kandar kini telah membuka cawangannya di Puncak Alam Selangor. Dengan mengambil pendekatan inisiatif menu Rahmah yang diperkenalkan oleh kerajaan, pihak MM Bistro Penang turut memperkenalkan versi menu Rahmah mereka bertujuan untuk memastikan golongan B40 khususnya mampu membeli makanan pada harga yang berpatutan.

Bercakap kepada media, Pemilik MM Bistro, Datuk Wan Noor Rizal menerangkan tentang idea menu Rahmah ini sebagai satu usaha mendukung usaha kerajaan hari ini dengan menawarkan menu dibawah rm 6.00. Beliau juga ingin berkongsi rezeki kepada platform atau inisiatif yang tepat sekaligus kepada golongan sasaran yang tepat. Memandangkan juga lokasi restoran mereka yang terletak berhampiran dengan pusat pendidikan UiTM serta penduduk yang purata pendapatan pertengahan dan kebawah.

Ditanya mengenai ramuan nasi kandar dan menu di restoran, Datuk Wan Noor Rizal menambah teh tarik mereka mengunakan serbuk teh istimewa yang dicampur dan dibawa khas dari Penang. Nasi Dalca juga menjadi kelaianan yang bawakan di restoran MM Bistro Penang. Paling penting roti canai terbang MM Bistro Penang serta roti canai dari pelbagai negara dunia akan disajikan selain dari itu rempah ratus yang di guna juga adalah dibawa khas dari Penang. MM Bistro Penang juga mengekalkan konsep mamak Penang dan mempromosikan budaya restoran mamak muslim yang sebenar.

Datuk Wan Noor Rizal berkata beliau menyasarkan untuk membuka 20 cawangan baru dalam tempoh 6 bulan kehadapan dan akan tertumpu di Lembah Klang terlebih dahulu serta kami juga akan menambahkan pilihan menu rahmah bagi memberi pilihan kepada pelangan kami.

#MMbistro786 #MMbistroPuncakAlam #MenuRahmah #MMbistroMenuRahmah #MalaysiaMadani

Check Also

International Fashion Runway 2024: Satu Sambutan Spektakuler Fesyen Global dan Warisan Budaya

International Fashion Runway (IFR) 2024, yang dianjurkan oleh International Celebrity Pageant Group Sdn. Bhd. dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *