Moira Teruja Pilih Malaysia Sebagai Lokasi Pertama MOIRA WORLD TOUR 2024

18 April, Moxy RooDop Bar Putrajaya telah berlangsungnya sebuah sidang media penyanyi Filipina, Moira Dela Torre yang turut dihadiri oleh rakan-rakan media anjuran Livepass Asia dan Banyak Bagus Entertainment. 

Moira Rachelle Bustamanre Dela Torre, arFs terkenal Filipina kini berada di Malaysia untuk sebuah sesi jelajah yang pertama dan memilih Malaysia sebagai lokasi yang pertama. ArFs wanita berdarah seni yang canFk jelita ini berasal dari Olongapo, Filipina telah memulakan perjalanan seninya sebagai seorang penyanyi lagu runut bunyi, lagu tema iklan (jingle) dan kini sedang menempa nama di peringkat antarabangsa. 

Segalanya bermula pada tahun 2013, di mana Moira telah terpilih sebagai seorang peserta The Voice of the Phillipines, Moira telah melancarkan EP yang pertama dan kini telah memenangi pelbagai anugerah sehingga kini. “Most Streamed Filipina ArFst” Selama Tujuh tahun berturut-turut dan ini merupakan pencapaian yang sangat membanggakan buat Moira. 

Setelah menempa nama di Filipina, kini nama Moira telah meniF di bibir peminat antarabangsa menerusi lagu-lagunya yang dicipta sendiri selama lebih dari 10 tahun. Berjuta perhaFan dari peminat antarabangsa, kini lagu-lagu Moira telah mencecah lebih 1 Billion stream di aplikasi penstriman muzik SpoFfy. 

10 lokasi telah dipilih untuk Moira World Tour 2024 dan memilih Malaysia sebagai lokasi pertamanya, dia berpendapat yang bahasa  Melayu dan Tagalog Fdak banyak beza dan suka dengan budaya yang ada di Malaysia. 

Idola dan pujaan haF Filipina ini akan mengadakan konsert yang pertamanya bertempat di The Exchange Hall, Kuala Lumpur pada 20 April, pada jam 8 malam. Lebih kurang 20 buah lagu yang akan dinyanyikan pada konsert yang berdurasi lebih dari 90 minit itu telah mendapat sambutan yang sangat menggalakkan dari peminat baik dari Filipina dan juga serata Asia. 

Tiket mula dijual pada awal bulan Januari 2024 dan mendapat sambutan yang sangat menggalakkan dan hanya dijual dengan dua harga sahaja. RM 333 dan juga VIP RM555.

Berikut merupakan senarai jelajah ke desFnasi seterusnya bagi MOIRA WORLD TOUR 2024.

MALAYSIA 

April 20 – Kuala Lumpur 

USA 

May 18 – San Fransisco, California 

May 19 – Los Angeles, California 

May 24 – Washington State 

May 25 – Pala, California 

Jun 01 – Stafford, Texas 

CANADA 

Jun 07 – Red Deer, Alberta 

Jun 09 – Ontario, Toronto 

Jun 15 – Saskatchewan 

Jun 22 – Montreal, Quebec 

Terima kasih kepada penaja yang turut terlibat. Rakan Radio Rasmi; Hitz, Rakan Tiket Rasmi ; Livepass, Rakan E-Hailing Utama ; Air Asia Ride dan konsert ini dipromosikan oleh Banyak Bagus Entertainment. Lokasi sidang media telah diadakan khas di Moxy Sky Bar, Moxy Hotel Putrajaya. 

Rujuk laman Instagram : @moxyputrajayahotel @moxyskybarputrajaya

Check Also

MEISKA ADINDA MENSAJIKAN LAGU ‘DURSILA’ UNTUK OST DRAMA MALANG SI PUTERIMEISKA ADINDA

Meiska Adinda, penyanyi muda dan penulis lagu berasa dari Bali, Indonesia, telah berjaya memperolehi pengiktirafan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *