Wednesday , December 7 2022

Pengumuman senarai penuh calon mewakili parti BN & PN yang bertanding untuk PRU-15

Saluran stesen televisyen swasta percuma (free-to-air) Awesome TV dengan berbesar hati bakal membawakan laporan lintas langsung di sekitar majlis pengumuman rasmi senarai penuh calon akhir yang akan dibuat oleh parti gabungan Barisan Nasional (BN) dan Perikatan Nasional (PN) secara serentak dari dua lokasi berlainan di ibu negara.

Liputan istimewa ‘Pengumuman Calon Barisan Nasional’ yang akan bertanding dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) akan disiarkan bermula jam 8.30 malam. Manakala liputan ‘Pengumuman Calon Perikatan Nasional’ pula akan bersiaran pada jam 11.30 malam menerusi platform Awesome TV di saluran Astro 123 dan MyTV 112.

BN akan mengumumkan calon mereka pada majlis yang berlangsung di Dewan Tun Hussein Onn, Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL) yang akan dibuat oleh Pengerusi BN, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Dalam masa yang sama, sesi penamaan calon untuk PN pula dijangka akan dibuat oleh Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang dijadualkan berlangsung di Pusat Pameran dan Perdagangan Antarabangsa Malaysia (MITEC)

Pengumuman tersebut sekaligus bakal menamatkan segala spekulasi dan desas-desus politik mengenai senarai muktamad yang bakal bertanding di 222 buah kerusi Parlimen untuk penggal baharu.

Check Also

AGILAN “ALLIGATOR” THANI Membuat Kemunculan Di ‘ONE on PRIME VIDEO 3 MEDIA DAY’ di KUALA LUMPUR

ONE Championship, organisasi seni mempertahankan diri terbesar di dunia mengadakan hari media hari ini di …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *