PERTUNJUKAN SEMPENA SAMBUTAN KERETA DAN PELUANG UNTUK MEMENANGI HONDA NBOX DI INTERNATIONAL AUTOMODIFIED (IAM) – MALAYSIA MOTOR EXPO (MME)

Rakyat Malaysia suka kereta, dan apakah cara yang lebih baik untuk menghabiskan hujung minggu anda Sabtu dan Ahad ini (8-9 Jun) selain daripada melawat International Automodified (IAM) dan Malaysia Motor Expo (MME) 2024 yang diadakan di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

Pengunjung dan peminat IAM-MME 2024 hujung minggu ini juga berpeluang memenangi Honda N-Box yang diubah suai! Hanya beli tiket ke pertunjukan atau belanjakan minimum RM10 untuk sebarang barangan rasmi IAM-MME 2024 dan anda mungkin menjadi pemenang bertuah untuk memandu pulang kereta bernilai RM80,000 (tidak termasuk pendaftaran, cukai jalan dan insurans).

Memberi penghormatan kepada 300 kereta ubah suai terbaik Malaysia, IAM ialah pertunjukan dan pertandingan penalaan kereta dan gaya hidup terbesar dengan perbezaan menjelajah lebih daripada 38 bandar di seluruh Indonesia sejak 2001 dan dengan pertunjukan di Malaysia, Singapura, dan Thailand. Pertunjukan itu, yang menarik ribuan peminat kereta setiap tahun, menyampaikan anugerah kepada kereta yang ditala terbaik dalam 100 kategori individu termasuk menganugerahkan penghormatan King of IAM KL. IAM juga akan menganjurkan pertunjukan sulungnya di Amerika Syarikat pada Ogos tahun ini.

IAM-MME tahun ini juga diadakan sempena Anugerah Kereta Terbaik Malaysia ke-20, dianjurkan sebagai penghormatan kepada kenderaan baharu terbaik pada tahun 2024. Turut dipamerkan ialah kenderaan yang menang dari COTY 2023 termasuk Pemenang Keseluruhan COTY 2023 Honda e-HEV Civic RS dan pilihan daripada Volvo, Ford, BYD, Perodua, dan Cherry antara lain.

Di samping pameran kenderaan ini, akan terdapat produk, inovasi dan perkembangan terkini dalam teknologi automotif oleh pelbagai pihak berkepentingan automotif, pengedar kereta dan pengeluar peralatan asli (OEM). Pertunjukan tahun ini juga akan menunjukkan bagaimana syarikat menyediakan latihan vokasional ke arah pensijilan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam kenderaan elektrik. Turut dipamerkan ialah pelbagai jenis kenderaan yang tidak terdapat di bilik pameran rasmi oleh pengimport kenderaan bebas.

Anugerah Kereta Terbaik Malaysia (COTY) ke-20 ialah anugerah tahunan untuk peminat dan pakar automotif bagi mengiktiraf dan meraikan kereta baharu terbaik di Malaysia iaitu model yang diperkenalkan ke pasaran antara 1 Ogos 2023 dan 31 Julai 2024. Panel juri terdiri daripada panel berpengalaman wartawan dan profesional automotif yang akan menilai kereta berdasarkan pelbagai kriteria, termasuk reka bentuk, teknologi, keselamatan dan nilai untuk wang. Kategori baharu dan menarik sedang diperkenalkan tahun ini untuk mengiktiraf pencapaian dalam elektrifikasi kenderaan, iaitu hartanah mesra EV sedia ada atau bakal dilancarkan dan pemaju mereka.

Tiket ke IAM-MME 2024 berharga RM32 dan boleh didapati secara dalam talian melalui https://www.ticket2u.com.my/event/34477?r=r124 atau di kaunter tiket di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur. Untuk maklumat lanjut sila layari www.internationalautomodified.com dan www.malaysiamotorexpo.com.

Masuk adalah percuma untuk kanak-kanak di bawah umur 10 tahun tetapi mereka mesti ditemani atau diselia oleh sekurang-kurangnya 1 orang dewasa.

Check Also

MISS COSMOWORLD “INISIATIF GLOBAL UNTUK MEMBERDAYAKAN WANITA DAN MEMPERKENALKAN WARISAN BUDAYA MALAYSIA” 

“Miss CosmoWorld,” sebuah platform yang memecah bakat wanita dan merayakan kepelbagaian budaya, mengumumkan visi ambisiusnya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *