Pinkfish Music & Arts Festival 2024

Setelah berbulan-bulan menanti dan berbagai komen membanjiri saluran media sosial Pinkfish, kumpulan artis yang sangat dinantikan untuk menghiasi pentas Pinkfish Music & Arts Festival 2024 akhirnya diumumkan. Acara yang dinantikan dengan penuh semangat ini akan berlangsung pada 8 Jun 2024 di Surf Beach, Sunway Lagoon.

Di barisan hadapan persembahan muzik ini berdiri legenda trance, Armin Van Buuren; persembahan utamanya dijanjikan tidak kurang daripada epik. Bergabung dengannya di pentas utama adalah seleksi terpilih bakat antarabangsa yang berkilauan, termasuk rapper Korea, Sik-K, yang kembali selepas konsert yang habis dijual pada tahun 2019, siap untuk memukau penonton sekali lagi. Miss Monique, yang memperjuangkan teknologi melodik, akan membawa irama khasnya untuk debut menariknya di Malaysia. Topic, yang terkenal dengan hits teratasnya seperti ‘Breaking Me’, dengan lebih daripada 252 juta tontonan di YouTube dan 1 bilion aliran di Spotify, akan mempersembahkan lagu-lagu terbaiknya untuk kali pertama di Malaysia. Menambah kegembiraan, duo elektronik berkuasa, AVAO, kembali sekali lagi untuk memberikan persembahan yang membangkitkan semangat. Berasal dari pelbagai belahan dunia dan merangkumi pelbagai genre muzik, artis-artis ini bersedia untuk menggegarkan festival dengan persembahan berenergi tinggi dan irama yang menular.

Selepas barisan antarabangsa ini, pentas utama juga akan menampilkan persembahan kuat dari artis-artis serantau: Dolla, Yung Raja, dan Ismail Izzani, yang akan membawa bakat tak terbantahkan mereka ke pentas. Perlu diperhatikan, ini akan menjadi persembahan pentas besar pertama Dolla di Malaysia sejak kepulangannya dari China.

Untuk meningkatkan pengalaman festival lebih lanjut, Pinkfish Music & Arts Festival tahun ini akan mempunyai tiga pentas yang berbeza, masing-masing menonjolkan genre yang berbeza – memberikan pengalaman penuh spektrum muzikal kepada para LAVA yang menghadiri.Selain dari pentas utama yang dikenali sebagai “The Jungle,” para hadirin akan merasai irama dikepalai oleh artis terkenal Jeremy Olander, yang menandakan penampilan pertamanya dalam festival di Malaysia. 

Beliau akan disertai oleh persembahan yang lancar dari Aidaho, Axel Groove, serta set duo dinamik yang menampilkan Bad M.O.B dengan Duranny, Irama dengan Nadia, Julia Deychuk dengan San, Jojo dengan Jeffernandez, dan Naufal dengan Roshan. Sementara itu, di pentas “Beach Hut,” para peminat festival boleh menjangkakan persembahan hebat dari Bate, Chukiess & Whackboi, Cassie D, Mister Ariffin, dan Nashyk, yang menekankan komitmen festival untuk meraikan dan mengangkat artis tempatan.

Menanti acara ini, pengasas Pinkfish, Encik Rohit Rampal dan Encik Kesavan Purusotman (KC) berkongsi kegembiraan dan visi mereka untuk festival ini, “Kami telah bekerja tanpa henti untuk menggubah barisan pelbagai yang memenuhi citarasa setiap LAVA. Kami bertujuan untuk melebihi jangkaan dan mencipta kenangan yang tak terlupakan untuk semua peserta. Barisan tahun ini benar-benar mencerminkan semangat Pinkfish yang eklektik dan bersemangat, dan kami tidak sabar untuk melihat semuanya menjadi kenyataan di atas pentas.” Tiket awal dan fasa 1 telah habis terjual dalam masa yang rekod, dan pada masa ini, 60% kapasiti festival telah habis terjual.

Saat ini, tiket fasa 2 GA dan VIP boleh didapati di laman web rasmi, www.pinkfishfestival.com. Harga tiket adalah seperti berikut:

  • Fasa 2 GA: Bermula dari RM318.00
  • Fasa 2 VIP: Bermula dari RM548.00
  • Pakej Sofa Lounge VVIP: Bermula dari RM8,000.00 dan RM748.00 untuk satu pas VVIP. (*harga tiket tidak termasuk yuran pemprosesan & caj tiket) Selain itu, sebagai cara untuk memastikan tiket dengan mudah, PayLater oleh Grab menawarkan diskaun sehingga RM30 dengan kod promo eksklusif ‘PLPINKFISH’, sah sehingga 8 Jun 2024 (kuantiti terhad).

Check Also

MEISKA ADINDA MENSAJIKAN LAGU ‘DURSILA’ UNTUK OST DRAMA MALANG SI PUTERIMEISKA ADINDA

Meiska Adinda, penyanyi muda dan penulis lagu berasa dari Bali, Indonesia, telah berjaya memperolehi pengiktirafan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *