Rasa Raya , Rasa Ceria Di NTV7

#askYuna

Saluran Ceria Anda, ntv7 bakal membawakan anda pelbagai rancangan menarik termasuklah judul filem blokbuster dan rancangan khas tempatan sebagai tawaran hebat bagi meraikan perayaan Aidilfitri serta menjadikan percutian anda lebih terisi.

Antara filem yang bakal menemui anda ialah Sherlock Holmes, How To Train Your Dragon, Inkheart, Super 8, The Files Of Kindaichi – Lost In Kowloon, dan Devdas.

Manakala rancangan hiburan kelas dunia yang bakal menyerikan raya anada pula ialah rancangan berdurasi 30 minit menampilkan penyanyi terkenal Yuna.

Diterbitkan pengarah berbakat, Nik Amir Mustapha, #askYuna merupakan rancangan unik yang memberikan peluang kepada para peminat di seluruh dunia untuk menghantar soalan mereka untuk dijawab oleh penyanyi kegemaran mereka ini. Soalan yang telah dipilih nanti akan dijawab menerusi rancangan ini di mana kebanyakannya mungkin belum pernah dikongsi sebelum ini. Yuna yang semakin bersinar di dalam kerjaya seni sejak kemunculannya pada tahun 2008 turut akan menyanyikan beberapa lagu daripada album barunya, Nocturnal khas buat para peminat dan penonton setia ntv7.

Bella Logo2

Manakala rancangan temubual wanita, Bella turut menyiarkan lima buah episod istimewa sempena Hari Raya dimana para pengacaranya termasuklah Vanessa Chong dan Lisa Wong yang bakal melakukan aktiviti menarik yang bakal memberi inspirasi kepada para penonton.

Selain itu, rancangan variasi dan hiburan terbitan ntv7 seperti e7, Women’s Zone, dan Good Morning Tai Tai turut akan memilih topik menarik untuk dibincangkan ketika perayaan ini nanti.

Ntv7 juga kan menyiarkan sebuah rancangan permainan TV berjudul “Raya Fun Together”, di mana selebriti berbangsa Cinanya akan bersaing mendapatkan hadiah raya.

Bagi kanak-kanak pula, mereka kana dihiburkan dengan kisah dari karakter kegemaran mereka seperti Doraemon, BoBoi Boy dan Winx Club.

Raya Fun Together 1

Raya Fun Together

29 July, Tuesday, 6.03pm – 7.00pm

Rancangan permainan yang akan menampilkan dua buah pasukan yang merebut hadiah Raya mereka. Antara personality yang mengambil bahagian – Adrian Tan, Leslie Chai dan Karena Teo (pasukan A) & Nicholas Ong, Jack Yap serta Yoon Ng untuk pasukan B. Siapakah yang bakal menang?

Check Also

GUESS! ONEW FANMEETING 2024 IN MALAYSIA

Masa yang ditunggu-tunggu hampir tiba. Selepas 16 tahun dalam industri hiburan Korea Selatan, ini adalah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *