RM500,000 Milik ‘JOZAN’ Selepas Bergelar Juara Maharaja Lawak Mega

Selepas hampir 10 minggu berhempas pulas,akhirnya Jozan berjaya menjadi juara Maharaja Lawak Mega 2012 yang diadakan di Stadium Tertutup Majlis Perbandaran Johor Bahru. Dengan itu, habuan RM500,000 serta sebuah trofi sah menjadi milik mereka. Gelaran naib juara pula, milik Jambu dengan menerima hadiah wang tunai sebanyak RM250,000 berserta sebuah trofi.Tempat Ketiga pula dimenangi oleh Shiro yang membawa pulang RM150,000 beserta sebuah trofi.

Bagaimanapun, kumpulan Boboi yang dianggotai oleh Afdlin Shauki, Harun Salim Bachik dan Nabil terpaksa akur dengan kedudukan di tangga keempat. Mereka hanya mendapat wang tunai sebanyak RM50,000 berserta trofi. Manakala satu-satunya kumpulan dari Indonesia, Saywho di tempat kelima dan menerima RM15,000 berserta trofi.Kesemua peserta peringkat akhir dikehendaki membuat dua persembahan bertemakan konsep bebas dan komedi muzikal – tema yang sama seperti musim lalu.

Para peserta telah diadili dengan sistem pemarkahan yang masing-masing mewakili 70 peratus daripada juri dan selebihnya undian penonton di rumah.

Juri tetap terdiri daripada Awie, Lisa Surihani, Wulan Guritno (dari Indonesia) dan Najip Ali (dari Singapura). Hampir 10,000 orang penonton membanjiri stadium MBJB malam semalam.

 

[nggallery id=135]

Check Also

MASING MASING VERSI TRADISIONAL,ERNIE ZAKRI DI KELAS TERSENDIRI

Lagu Masing Masing nyanyian penyanyi terkenal Ernie Zakri terus mendapat sambutan hangat bukan saja dalam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *