SALAMMUSIK Bakal Berpuasa & Beraya Di Eropah

Salammusik bakal berpuasa serta beraya sekali di eropah pada tahun ini kerana mereka akan mengadakan persembahan di empat buah negara iaitu Belanda,Perancis,Belgium dan United Kingdom. Ia akan meliputi 7 festival dan 8 live venue.

Salammusik bakal berangkat ke sana pada 29 Jun ini untuk persiapan awal. Ini kerana persembahan pertama mereka bakal diadakan di BuitenWesten Festival, Amsterdam  pada 21 Julai depan. Diantara festival-festival yang bakal mereka adakan persembahan adalah BuitenWesten Festival,Landjuweel Festival,Sonnevanck,Solar Weekend Festival dan Magneet Festival. Apa yang menariknya adalah mereka akan persembahkan lagu-lagu melayu di festival-festival ini.

Ketika ditanya mengenai persiapan untuk persembahan, ‘Kami sudah pun membuat persediaan hampir setahun namun ia masih belum mencukupi bagi kami.Ini kerana ia memerlukan mental dan fizikal yang kuat ketika membuat persembahan di festival-festival ini,’ ujar Salam.

‘Buat masa ini kami hanya mendapat tajaan baju dari Kuku Besi, MotioFixo untuk videography serta D’Chorus Studio untuk equipment serta tempat jamming,’tambah beliau.

Salammusik bakal mengadakan persembahan showcase ‘Musical Express’ di Laundry,The Curve pada 26 Jun jam 7.30 malam. Antara artis-artis yang bakal mengadakan persembahan juga adalah seperti DJ Fuzz, Altimet, Dose Two, Pita hati dan Diandra Arjunaidi.

 

Check Also

International Fashion Runway 2024: Satu Sambutan Spektakuler Fesyen Global dan Warisan Budaya

International Fashion Runway (IFR) 2024, yang dianjurkan oleh International Celebrity Pageant Group Sdn. Bhd. dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *