Samsung GALAXY Note 10.1 – Revolusi Tablet

Samsung Malaysia Electronics, pembekal global yang terkemuka telefon mudah alih, melancarkan inovasi terbaru mudah alih, GALAXY Note 10,1. Dilengkapi dengan fungsi dan ketepatan pen dan kertas pada paparan 10.1-inci besar, GALAXY Note 10,1 direka untuk menyediakan rakyat dengan kemungkinan tidak berkesudahan dalam meningkatkan kreativiti dan produktiviti.

Bercakap pada pelancaran kebaharuan tablet terbaru Samsung, Encik Kwon Jae Hoon, Pengarah Urusan, Samsung Malaysia Electronics Sdn. Bhd berkata, “sifat pantas gaya hidup hari ini menuntut kecekapan dan kepintaran penuh rakyat untuk mengimbangi topi pelbagai dengan jayanya.GALAXY Note 10,1 direka khusus memenuhi keperluan khusus ini, menawarkan rakyat satu pengalaman yang dipertingkatkan mudah alih untuk mewujudkan kandungan peribadi dan ekspresif.

“Satu lanjutan kategori GALAXY Note, GALAXY Note baru 10.1 membolehkan untuk menangkap segera idea dan kesedaran mereka melalui lakaran, sekali gus memudahkan cara orang yang paling semulajadi untuk menjadi lebih produktif dan kreatif. Dibina dengan teknologi canggih dan ciri-ciri yang dipertingkatkan, ini sabak intuitif meminjamkan kuasa untuk menghasilkan, mencipta dan menyesuaikan kandungan lancar. ”

Produktiviti Peningkatan

GALAXY Note 10,1 menggabungkan diperkukuhkan keupayaan dan ciri-ciri intuitif untuk menyampaikan rakyat dengan pengalaman yang tidak disangka multitasking dengan ciri Multiscreen. Rakyat kini boleh menggunakan dua aplikasi yang berbeza sebelah-menyebelah serentak pada pandangan luas skrin 10.1 inci. Multi-tugas tidak pernah menjadi semudah GALAXY Note 10.1 sama ada menonton video atau melayari web sambil mengambil nota atau lakaran idea dengan Pen S pada separuh yang lain skrin. Tambahan pula, orang ramai bebas boleh menangkap dan imej tanaman, dan paste mereka ke skrin yang lain untuk membuat nota peribadi dan meningkatkan produktiviti dan kreativiti.

Ekspresi Kreatif
Dioptimumkan untuk penciptaan kandungan peribadi, Pen S memberikan orang baru kebebasan dan keseronokan penggunaan dan penciptaan kandungan multimedia. Penawanan dan penyuntingan imej dengan mudah boleh dilakukan melalui Adobe ® Photoshop Touch permohonan ® dan penggunaan Pen S yang menawarkan ketepatan yang unggul.

Direka untuk membantu orang ramai meluahkan pemikiran mereka dengan cara yang paling intuitif dan semulajadi, penggunaan Pen S dikaitkan lancar untuk pelancaran disesuaikan pelbagai aplikasi seperti, Nota S, S Planner, Crayon fizik, Adobe ® Photoshop ® Touch, dan Polaris pejabat. Tindakan mudah mengetuk S berdedikasi Nota widget dua kali sambil menekan Pen S meminjamkan akses pantas kepada permohonan, membenarkan orang mewah nota menggabungkan dan lakaran dengan kandungan digital lain di sedia untuk menggunakan template.

Seterusnya, Match Bentuk dan ciri-ciri Padanan Formula Nota S membantu betul dan mendigitalkan bentuk geometri, serta menyelesaikan formula angka ditulis tangan dengan Pen S. Selaras dengan peningkatan produktiviti, Nota S juga bersepadu dengan enjin carian pengetahuan, memberi orang fleksibiliti untuk mencari kandungan, mendapatkan maklumat, dan mudah seret dan lepaskan kandungan ke Nota S tanpa perlu bertukar-tukar antara skrin.

Pembelajaran Keupayaan
GALAXY Note 10,1 dioptimumkan sebagai pembelajaran melalui Hab Pembelajaran Samsung yang membolehkan orang ramai mengakses kandungan luas multimedia pendidikan untuk semua peringkat umur. Orang ramai boleh mengambil nota secara langsung pada eTextbook sambil menonton kuliah, atau penyelidikan Web. eTextbooks terdiri daripada pemilihan yang kaya kuliah video dan bimbingan interaktif yang boleh dikongsi dengan pelbagai peranti Samsung. Tambahan pula, Hab Pembelajaran mempunyai sistem pengurusan pembelajaran yang menyediakan alat pemantauan jadual dan prestasi untuk rakyat semua kumpulan umur untuk menikmati pembelajaran pada kadar mereka sendiri. Pada masa ini hanya boleh didapati di negara-negara terpilih, Hab Pembelajaran akan dimuat turun melalui Samsung Apps di Malaysia menjelang akhir tahun 2012.

Menekankan ciri-ciri intuitif lagi berfungsiGALAXY Note 10,1 adalah prestasi perkakasan unggul. Dibina dengan pemproses quad-core 1.4GHz, 2GB dalaman RAM, kamera 5 megapiksel utama, lancar pelbagai tugas, grafik standard tinggi, dan cepat prestasi terik tanpa apa-apa lag adalah pengalaman penting yang ditawarkan oleh GALAXY Note 10.1. ciri-ciri lain yang menyumbang kepada pengalaman yang diperkayakan dengan GALAXY Note 10.1 termasuk Stay Smart, Kongsi Semua ® Main dan Pop Up Play. Kumpulan ® AllShare Cast ciri membolehkan orang ramai untuk berkongsi dan bekerjasama dalam dokumen, persembahan, atau imej tanpa memuatkan fail berasingan.

Direka terutamanya untuk melengkapkan sifat cepat gaya hidup moden, GALAXY Note 10,1 peranti dijadualkan untuk membawa rakyat budaya baru penciptaan, menghasilkan satu pengalaman yang baru untuk meningkatkan produktiviti dan kreativiti.

Untuk maklumat lanjut mengenai GALAXY Note baru Samsung 10,1, sila layari www.samsung.com / atau saya melawat Samsung Telefon Malaysia Facebook halaman di https://www.facebook.com/samsungmobilemalaysia.

[nggallery id=100]

Check Also

Ratusan Pelabur Menjadi Mangsa Penipuan Skim Pelaburan oleh Seorang “Datuk Wira”

Seorang pelabur British yang ditipu melebihi RM60 juta oleh seorang ahli perniagaan Malaysia bergelar “Datuk …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *