‘Saya Tidak Sekuat Yang Disangka kan’ – Kim Jong Kook

Atas nama Running Man Sparta Kim Jong Kook First Malaysia Showcase 2013, malam tadi figura yang terkenal dengan panggilan “Sparta” atau “Komando” ini bertemu sekaligus menghiburkan kira-kira 2000 peminatnya. Mini konsert tersebut berlangsung selama 2 jam ini di adakan di Pusat Konvesyen HGH, Sentul, malam tadi.
Pada konsert tersebut penyanyi dan personaliti TV berusia 37 tahun ini bukan hanya mendendangkan lagu-lagu hitsnya malah meluang masa bermain game bersama peminat-peminat bertuah.  Tepat jam 8.45 malam, Jong Kook yang tampil dengan penampilan cukup santai – hanya baju-T dengan kot dan berseluar pendek muncul mempersembahkan lagu Today More Than Yesterday.
Jong Kook terkenal dengan susuk tubuh  badan yang sasa dan ketangkasan serta ‘kelicikan’ dalam Running Man lantas membuatkan beliau dikenali dengan jolokan Sparta. Namun semasa sesi temubual sewaktu di showcase malam tadi, Kemudian menyusul sesi game bersama peminat. Sebanyak empat segmen game dijalankan yang mana dua daripadanya adalah game Running Man iaitu Flamingo (chicken feet), Tag Name. Manakala dua permainan lagi ialah KJK Dream Girl dan Ice Breaking.
Menarik semasa segmen KJK Dream Girl, beliau telah memberitahu ciri-ciri wanita idamannya iaitu mestilah mempunyai mata yang besar, berwajah bulat, berambut panjang, memakai snickers dan berkulit sawo matang. Setelah memilihkan salah seorang peminat yang dirasakan menepati ciri-cirinya gadis idamannya, rupa-rupanya gadis itu memberitahu yang dia sebenarnya sudah berkahwin.
“Mereka menggelarkan saya “Sparta” mungkin kerana tubuh saya yang sasa. Tapi saya tak lah sekuat dan sesasa mana pun, seperti mana yang anda fikirkan. Anda semua rasa saya kuat? Seperti yang anda semua lihat sekarang, saya sebenarnya seorang sangat pemalu. Dan setiap kali dalam Running Man, saya tetap perlukan tuah”, katanya.
Selepas itu Jong Kook meneruskan persembahan dengan lagu Men Are Like ThatDon’t Be Too Good To Me,Star, Wind, Sun and Love dan Loveble. Istimewa, turut dinyanyikan sebuah lagu lama berjudul Twist King iaitu lagu sewaktu dia menganggotai kumpulan Turbo, kira-kira sepuluh tahun lalu.
“Saya tidak menjangka sokongan begitu padu daripada anda semua peminat-peminat Malaysia, seperti malam ini. Saya betul-betul rasa bertuah. Terima kasih atas sokongan anda dan teruskan menonton rancangan kami, Running Man, katanya sebelum sebelum mengakhiri persembahannya dengan agu balada, One Man.

Sebelum itu, seawal jam 8 malam, showcase anjuran New Pro Star, PMP Entertainment dan Running Into The Sun ini turut menampilkan penyanyi tanah air Henley Hii dan bintang dari Taiwan, Virus yang membuat persembahan pembukaan.
Petang ini, Jong Kook akan berada di Paradigm Mall untuk sesi bertemu mesra dengan peminat pada jam 2 petang.
*credit mD
[nggallery id=169]

Check Also

MASING MASING VERSI TRADISIONAL,ERNIE ZAKRI DI KELAS TERSENDIRI

Lagu Masing Masing nyanyian penyanyi terkenal Ernie Zakri terus mendapat sambutan hangat bukan saja dalam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *